Un nou tip de malware smartphone a fost descoperit, care se activează numai în timp ce telefonul gazdă este în mișcare. Acest program malware utilizează senzorii de mișcare ai telefonului pentru a înșela software-ul de detectare a malware-ului în gândirea că este ceva ca o aplicație de fitness, pașii de urmărire, activitatea etc. Majoritatea software-urilor de detectare a malware-ului caută numai programe malware care transmit semnale atunci când utilizatorul nu este în mod normal activ pe telefon – ca atare, ignoră o aplicație care funcționează numai în timp ce telefonul este în mișcare.

                 

Ideea este slick, într-adevăr. Activitatea dăunătoare pe care o inițiază aplicația este în afara punctului. Modul în care malware-ul funcționează în jurul detecției – aceasta este partea interesantă aici. Imaginați-vă acest fel de situație în orice altă perioadă a istoriei – pur și simplu nu ar avea sens. Aceasta este o combinație de elemente noi, una care nu sa întâmplat niciodată aici pe planeta noastră

Utilizatorul descarcă o aplicație (aplicațiile respective nu mai sunt disponibile pentru descărcare prin Google Play etc, dacă vrei să știi) și aplicația funcționează ca și cum ar trebui să funcționeze. Aplicația a fost descărcată de peste 5000 de ori, potrivit raportului din partea Trend Micro. Această aplicație a avut un rating de 4,5 stele din 5! Multe dintre aceste recenzii nu ar fi trebuit să fie lăsate în primul rând și se pare că scorurile de recenzare falsificate sunt într-adevăr foarte ușoare în 2019 – dar și acest lucru este în afara punctului chiar acum

Aplicația descărcată funcționează excelent – ar fi o aplicație bună dacă nu ar fi avut scopuri secrete în minte. Din păcate, aplicația scade un pachet în telefonul smartphone, care nu este cunoscut de utilizator. Pachetul are numele ANDROIDOS_ANUBISDROPPER sau doar Anubis. Este un program malware bancar care fură acreditările de conectare la aplicațiile bancare, cărțile de plată și portofelele electronice.

"Dezvoltatorul de malware presupune că spațiul pentru scanarea malware-ului este un emulator fără senzori de mișcare și, ca atare, nu va crea acel tip de date", a spus Kevin Sun de la Trend Micro. "Dacă [the malicious app] simte că utilizatorul și dispozitivul nu se mișcă, atunci codul rău intenționat nu va fi rulat."

Cum eviți să descarci ceva de genul asta? Te bazezi pe blogul tău preferat de tehnologie pentru a descărca și a testa aceste aplicații pentru tine. Dacă sunteți îngrijorat de a obține programe malware dintr-o aplicație numită "BatterySaver1000WowFree", probabil că aveți dreptate să vă faceți griji.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here