Cuvântul de pe app dev strada este că Huawei încearcă să creeze în mod discreționar producătorii de aplicații Android pentru a-și publica mărfurile pe magazinul de aplicații din China OEM. Încă nu face o campanie mare, probabil din cauza fricii de a da naștere unei furtuni media. Nu că a reușit oricum să evite asta. Nu a surprins pe nimeni că încearcă să vândă ideea de a ajunge la milioane de dispozitive în întreaga lume, dar dacă Huawei nu oferă câteva bucăți lipsă, apelul său va cădea pe urechile surde.
                 

Huawei are nevoie de aplicații Android

Nu există nicio îndoială că Huawei are nevoie de aplicații pentru sistemul său "Plan B" pentru a reuși. Și nu doar orice set de aplicații, minte. Trebuie să fie aplicații Android sau așa-numitele Aplicații Web Progresive (PWA) care acoperă cele mai populare aplicații și utilizează cazuri de pe piață. Și este adevărat dacă ArkOS se bazează pe Android sau nu.

Sistemul de operare este important pentru lucruri precum navigarea, gestionarea resurselor și suportul hardware, dar 90% din interacțiunea unui utilizator cu telefonul va fi cu aplicațiile și serviciile din spatele acestor aplicații. De fapt, nu este dificil să personalizați Android (tehnic AOSP) pentru a fi gratuit de la Google. Întreabă-l pe Amazon sau pe producătorii de filme români. Puțini dintre aceștia au reușit însă fără serviciile Google Play și bogăția de aplicații pe care le permite instalarea utilizatorilor.

Huawei are nevoie de mai mult de aplicații Android

Deci, soluția pe termen scurt a companiei Huawei este aceea de a încuraja acei dezvoltatori de aplicații să-și publice aplicațiile pe aplicația AppGallery a companiei Huawei, fiind în același timp magazin de app appnamen. Acest lucru nu este de fapt nou, dar calendarul forței sale reînnoite vine doar la timp, când Huawei este raportat că își lustruiește înlocuirea cu Android.

Spielul lui Huawei este domeniul pe care dezvoltatorii îl pot avea atunci când publică pe AppGallery. Dacă numai cifrele trebuie luate în considerare, este clar o victorie. Dacă puteți publica în magazinele Google Play și alte magazine de aplicații (inclusiv Amazon Appstore), vă creșteți acoperirea. Cu toate acestea, nu se vorbește despre e-mailurile despre care Huawei nu vorbește, însă este cât de ușor sau nu va fi ca acești dezvoltatori să-și pună aplicațiile pe orice altceva decât Magazin Google Play. Și aceasta va fi cea mai mare problemă cu care se va confrunta Huawei în încercarea de a convinge dezvoltatorii să-și susțină cauza.

Google's Play: Servicii

Magazinul Google Play a încetat de mult să fie doar o piață a aplicațiilor, cel puțin în ceea ce privește dezvoltatorii. Magazinul este de fapt doar o parte dintr-un sistem colectiv mai mare numit Serviciu Google Play sau, în funcție de concentrare, Google Mobile Services (GMS). Iar acestea nu fac decât să ofere

O parte a strategiei Google de a atrage dezvoltatorii (și utilizatorii) în sistemul său Google Play este de a oferi servicii și funcții pentru a ușura viața tuturor. Aceasta include stocarea în cloud pentru datele aplicațiilor, verificările privind securitatea și codul, mesajele și notificările de date, statisticile și analizele și o mulțime mai mult. Acestea sunt caracteristicile pe care atât utilizatorii, cât și utilizatorii au devenit atât de obișnuiți încât gândul de a le pierde este suficient să îi descurajeze să meargă în altă parte. Este blocarea perfectă a platformei.

Integritate Catch-22

Pentru utilizatorii finali, Magazinul Google Play oferă și ceva, unul care a fost întotdeauna provocat luna după lună. Oferă o garanție a securității și integrității, promițând că aplicațiile nu au programe malware. Desigur, aceasta are defectele sale, dar este mult mai bine decât o platformă terță parte, permițând utilizatorilor să instaleze orice aplicație disponibilă, fie ea APK Mirror sau chiar F-Droid.

AppGallery de la Huawei face promisiuni similare cu privire la caracteristicile legate de securitate, pentru a împiedica accesul la aplicații și coduri rău intenționate. Totuși, acest lucru se reduce la cât de mult ai încredere în Huawei să-și facă treaba bine și cât de liberă este de la anumite agenții care lucrează în umbre. Având în vedere că societatea este acum controlată pentru presupusa sa implicare în spionaj sponsorizat de guvern. Ar putea fi greu, deci, pentru dezvoltatori și utilizatori să pună acea multă credință pe cuvântul lui Huawei la valoarea nominală.

Ce Huawei are nevoie

Nu există nicio îndoială că Huawei are nevoie de aplicații Android, de înaltă calitate și de cele populare. Înlocuirea Android, indiferent de forma pe care o ia, nu va supraviețui în afara Chinei fără aplicațiile pe care oamenii sunt atât de obișnuiți să le achiziționeze de la Google Play Store până acum. Dar chiar și cu aceste aplicații, este necesar să furnizeze serviciile de fundal și caracteristicile pe care acele aplicații le folosesc pentru a face viața convenabilă atât pentru utilizatori, cât și pentru dezvoltatori.

Aceasta va fi cea mai mare provocare a lui Huawei atunci când vine vorba de ridicarea rapidă a unui ecosistem de aplicații post-Google. S-ar putea ca hardware-ul de rețea și cunoștințele să înlocuiască serviciile Google, dar trebuie să demonstreze că dispune și de cadre și sisteme care să-l elimine fără a necesita prea multă muncă de la dezvoltatori. Dar, de asemenea, trebuie să se stabilească încrederea că nu va face mai rău decât Google cel puțin și că, din păcate, este încă o întrebare deschisă.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here