Este din ce în ce mai evidentă în ultimii ani că Google are dificultăți în a-și menține Magazinul Play fără aplicații care ascund malware sau pradă utilizatorilor cu încercări de phishing și alte escrocherii. Cel mai recent exemplu implică aproape 30 de aplicații Android găsite în Magazinul Play, folosind un număr de tactici rău intenționate, inclusiv îngreunarea dezinstalării de către utilizatori, cu peste 4 milioane de descărcări cumulate

                 

O investigație efectuată de cercetătorii de securitate de la Trend Micro a descoperit 29 de aplicații Android listate în Magazin Play care conțin programe malware sau au fost implicate în escrocherii de phishing. Printre tacticile pe care aceste aplicații le foloseau erau afișarea anunțurilor pop-up pe ecran complet, care au legat conținuturi explicite, în unele cazuri chiar descărcând un player media plătit, și pe site-urile care au colectat informații personale de la utilizatori, cum ar fi adrese și numere de telefon

Toate cele 29 de aplicații se pretindeau ca fiind legate de aparatul de fotografiat sau de editare foto, cu primele trei "Pro Camera Beauty", "Cartoon Art Photo" și "Emoji Camera", obținând peste 1 milion de descărcări fiecare, "Filtrul cu efecte artistice", "Camera Selfie Pro" și "Camera de frumusețe Horizon" au avut peste 100.000 de descărcări fiecare.

"Niciuna dintre aceste aplicații nu indică faptul că acestea sunt cele care se află în spatele anunțurilor, astfel încât utilizatorii ar putea găsi dificultăți în a determina de unde vin", a scris analistul Lorin Wu. În plus, software-ul rău intenționat și-a ascuns pictogramele de pe lista de aplicații Android, făcând-o mai dificilă pentru utilizatori să le localizeze și să le dezinstaleze.

O altă tactică utilizată de aplicațiile care promit să le permită utilizatorilor să editeze și să "înfrumusețeze" fotografiile implică să le încarce pozele pe un server și apoi să răspundă cu un mesaj fals despre necesitatea actualizării. În loc să se întoarcă efectiv fotografiile editate, dezvoltatorii au reușit să colecteze fotografiile utilizatorilor în alte scopuri.

Trend Micro a constatat, de asemenea, că aplicațiile foloseau pachete de împachetare, o metodă de comprimare a arhivelor, care le ascundeau conținutul de Google și de alte sisteme de securitate. Cercetătorii recomandă utilizatorilor magazinului Play să acorde atenție cu atenție comentariilor rămase în recenziile aplicațiilor și să evite orice care să menționeze un comportament suspect sau anunțuri pop-up nedorite după instalare.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here