Să vorbim despre motivul pentru care Huawei se află în incendiu chiar acum și de ce smartphone-urile lor nu sunt mai periculoase pentru tine decât un iPhone. În această săptămână, am vorbit cu oameni din toată Statele Unite despre valoarea smartphone-ului, cum Huawei prelua lumea și de ce încrederea într-o singură companie de telefon înseamnă încredere într-un guvern. Acum, să ajungem la zgomotul grosolan: Este sigur să folosiți un telefon Huawei în 2019?
                 

Un pic de flip-flop

În această săptămână au avut loc două flip-flops importante în industria de telefonie mobilă. Ambele au avut de-a face cu Huawei fiind reintrodus în și pe liste conduse de către principalii jucători din industria de pe piața de telefonie mobilă din Statele Unite. Unul a fost alianțele Wi-fi, Bluetooth și SD, care au eliminat Huawei din rândurile lor, apoi au reinstalat Huawei într-o săptămână. Același lucru sa întâmplat cu Huawei și Google cu Mate 20 Pro pe programul Android Q Beta.

Deci, care-i treaba? Așa cum a sugerat JC în această dimineață (în legătură cu al doilea articol), aceste grupuri diferite pot avea birouri situate în Statele Unite, dar obiectivele lor sunt mult mai înalte decât favorizarea guvernului american. În ciuda surselor surselor de guvernare ale guvernului american privind Huawei ca marcă, această situație devine rapid cunoscută sub numele de interdicția lui Huawei de la Trump. Dacă nu există niciun alt motiv, Huawei are șanse de luptă să se întoarcă.

privat sau public

Și ce face Huawei atât de diferit de o companie precum Apple sau Samsung, cele mai mari două branduri din smartphone-urile din întreaga lume? Sunt companii private – nu? Cu siguranță nu sunt deținute și tranzacționate la fel ca unul cu altul – din care puteți fi siguri.

• Samsung: Conglomerat multinațional. HQ: Samsung Town, Seoul, Coreea de Sud
• Apple: Compania multinationala de tehnologie. HQ: Cupertino, California, SUA
• Huawei: Compania multinațională de tehnologie. Sediul central: Shenzhen, Guangdong, China

Samsung este o societate pe acțiuni, iar acțiunile pot fi achiziționate de oricine prin brokeri sau în RDG din Londra sau Luxemburg. Apple este o companie cotată la bursă și acțiuni pot fi achiziționate în Statele Unite din 12 decembrie 1980. Huawei nu este o societate comercială

Huawei este o entitate privată, care poate fi investită numai de către angajații companiei. În afara celor 1% din acțiunile deținute de CEO, toate acțiunile sunt deținute de un comitet al sindicatelor care aparent reprezintă acționarii angajați ai companiei Huawei. Acest comitet ar putea fi cheia felului în care este compania … cam … sorta de stat

Potrivit lui Balding și Clarke *, "Având în vedere caracterul public al sindicatelor din China, dacă miza de proprietate a comisiei sindicale este autentică și dacă sindicatul și comitetul său funcționează ca sindicate în China, atunci Huawei poate fi considerată efectiv deținută de stat. "

* Pentru a citi mai mult pe tema statutului legal actual al Huawei în interiorul Chinei, aruncați o privire la restul lucrării: "Cine deține Huawei?" (17 aprilie 2019), scris de Balding, Christopher și Clarke, Donald C .. Această lucrare este postată cu codul DOI: 10.2139 / ssrn.3372669 la SSRN (Social Science Research Network cu Elsevier).

Dar așteptați, nu ați spus Huawei> Apple

Există doar într-adevăr un fel în care aș fi crezut că Huawei ar fi mai "sigur" decât dispozitivele fabricate de Apple. În primul rând, trebuie să presupun că fiecare dintre companii are o vină rea față de consumatori. Nu cred că este adevărat. Cred că scopul ambelor companii este acela de a le servi pe consumatori cu produse care le încântă într-o măsură cât mai mare pe cât profită.

Singura modalitate pe care mi-aș asuma Huawei era "mai sigură" decât Apple dacă aveam o încredere totală în propriul guvern și în agențiile sale de aplicare a legii. Dacă ar fi adevărat, aș fi nevoit să fac o nouă întindere și să am două lucruri:

1. Cercetarea Huawei este în prezent de către agențiile de informații din întreaga lume ar trebui să însemne că nu este probabil să facă ceva care ar fi considerat inadecvat sau periculos cu clienții lor (sau datele clienților lor).

2. Gradul în care Apple a fost (și este) dispus să meargă pentru a opri entitățile terțe (chiar și autoritățile guvernamentale americane) de a ocoli securitatea pentru conectarea la iPhone ar trebui să însemne că Apple este tipul rău .

Prima parte este, cel puțin, o întindere. Singurul motiv pentru care menționez această situație de "siguranță din cauza controlului" este numărul de ori pe care l-am văzut sugerat în forumuri în ultimele câteva săptămâni.

Dacă aș fi crezut că Huawei ar fi o amenințare pentru mine, folosirea unghiului de "examinare" ar fi o prostie datorită tendinței noastre moderne de a ierta și uita (mai ales din cauza atenției noastre extrem de scurte, atât în ​​mod individual cât și ca societate) . Dacă Huawei ar fi o amenințare pentru mine, depinzând numai de agențiile de informații guvernamentale care păstrează compania sub control, ar fi doar un joc de așteptare.

A doua parte este absurdă – Dacă te uiți la interviul lui Tim Cook despre situația FBI înapoi în 2016 și videoclipul de criptare John Oliver (de asemenea, arătat mai jos), vei vedea că intențiile Apple sunt bune .

Cred că sunt destul de sigur folosind un smartphone Huawei, tabletă sau laptop în acest moment, mai ales pentru că nu sunt în măsură să dezvăluie niciun secret de guvern. Sunt destul de mult nimeni în schema mare de guvernare a lucrurilor chiar în acest minut, așa că nu sunt îngrijorat. Nu pentru mine, oricum.

Este Huawei sigur de folosit?

Dacă aș avea îngrijorare pentru intimitatea mea, aș găsi o modalitate de a nu mai folosi un smartphone. Nu ar fi deosebit de dificil, într-adevăr. Încă mai fac "telefoane cu funcții". Aș avea încredere într-un iPhone cu un senzor Touch ID cel mai mult, din toate telefoanele de pe piață de azi.

Întrebarea mai bună de a întreba acum este "este inteligent să utilizați Huawei chiar acum?" Și răspunsul este "poate nu" – nu dacă doriți să utilizați același telefon cu actualizări software pentru următorul o jumătate de deceniu. Asta ar putea fi o problemă. Dacă doriți doar să utilizați un telefon Huawei în următorii câțiva ani și nu aveți secrete comerciale utile, atunci sigur! Nici o problema! Doar nu comite acte criminale la nivel internațional la nivel guvernamental și nu te aștepta să intri în vreun partid în Casa Albă în curând!

        
        
         
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here