Probabil că nu este nimic nou acum, ori de câte ori știrile despre acest sau acel malware care intră în "bouncer" automatul Magazinului Google Play, dar puțini au reușit probabil să obțină aceeași acoperire în masă ca și aceasta. Numit BeiTaAd sau BeitaPlugin, tulpina adware-ului va fi probabil descendentă în istorie pentru că a făcut mari eforturi pentru a-și ascunde natura de măsurile de securitate și a fi găsită în 238 de aplicații unice. Probabil că nu este o coincidență faptul că toate aceste aplicații au fost făcute de aceeași companie chineză.
                 

Desigur, nu toate cele 238 de aplicații sunt cele pe care le-ați numi în mod normal "aplicații". O mare majoritate a celor "infectați" de BeitaPlugin au fost add-on-uri la tastatura TouchPal dezvoltată de CooTek din Shanghai. Și, da, toate cele 238 de aplicații și BeitaPlugin, conform Lookout Security, au fost dezvoltate și de CooTek.

BeiTaAd nu poate fi la fel de distructiv ca un anumit malware, dar este la fel de dăunător. Anunțurile pe care le difuzează nu apar doar atunci când utilizați aplicațiile livrate împreună cu pluginul, ci chiar pe ecrane de blocare și apeluri telefonice, locuri în care Google ar interzice în mod explicit afișarea anunțurilor (cu excepția cazului în care este vorba de un ecran de blocare sau de aplicație telefonică). Anunțurile perturba experiența utilizatorului și utilizează resursele care ar putea fi utilizate pentru alte procese mai importante.

Chiar și mai îngrijorător este însă modul în care dezvoltatorii ei, probabil CooTek, parcurg să-și ascundă existența de la Google și alte aplicații de securitate. Utilizează metode cum ar fi criptarea pluginului și redenumirea lui la un tip de fișier aparent inofensiv, ca o imagine. Și nu a fost doar o singură dată. Pluginul pare a fi dezvoltat și modificat în mod activ pentru a scăpa de detectare.

Plugin-ul a fost eliminat din aplicațiile afectate, dar nu înainte de a avea aproximativ 400 de milioane de descărcări în total. Google trebuie să-și intensifice jocul în lupta împotriva malware-ului, mai ales atunci când dezvoltatorii fac tot ce este posibil din punct de vedere tehnic pentru a scăpa de orice.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here