O concepție greșită în mod obișnuit: "Securitatea Internetului nu este importantă, nu am nimic de ascuns oricum". Conversațiile tale pot fi banale pentru moment, dar niciodată nu știi când tu și prietenii sau colegii tăi discut lucruri care ar putea fi de valoare pentru altcineva care nu ar trebui să asculte.
                 

În realitatea de astăzi, conversațiile noastre private sunt de o mare valoare pentru multe partide. Din agende de top secret, cum ar fi sonda rusă și Cambridge Analytica, la utilizările de marketing care vă aduc anunțuri vizate. Acestea sunt toate exemple de corporații și autorități care își înțepesc nasul unde nu ar trebui să fie, să nu mai vorbim de infractorii cibernetici.

Adevărul este că toată lumea are informații sensibile pe care ar trebui să le păstrăm în siguranță. De la rangul de a lucra la lucrurile pe care vrem să le cumpărăm. Și dintr-o perspectivă mai mare, închiderea unui ochi la urmărirea corporativă încurajează practicarea, făcând acea lume distopică în care nimic nu este privat mai aproape de realitate.

Cum funcționează criptarea

Importanța cripțiunii end-to-end de astăzi nu poate fi subevaluată, mai ales între persoanele de contact cu care vă discutați frecvent. Iată cum funcționează pentru a vă menține mesajele securizate:

Două chei sunt generate atunci când bootați aplicația de mesagerie: o cheie privată și o cheie publică. Cel privat este exclusiv pentru telefon, în timp ce cheia publică este disponibilă pentru oricine pe care îl transmiteți. Acesta este stocat pe un server, care este un program care gestionează accesul la serviciul de chat.

Atunci când îi trimiteți un prieten, ea va primi cheia dvs. publică, care este utilizată pentru a cripta – sau ascunde – mesajul ei, astfel încât numai cheia dvs. privată să o descifreze. Acest fișier criptat – răspunsul său – este trimis înapoi la server către dvs. și primit numai de dvs. cu cheia privată.

Acest proces este repetat pentru fiecare mesaj pe care îl trimiteți, într-o chestiune de milli-secunde, asigurându-vă că nici o altă persoană nu ajunge să vă citească mesajele.

Este diferită de cheile de criptare stocate local de Furnizorul de servicii de Internet, de exemplu, chat-ul Facebook Messenger și Instagram. În timp ce este dificil, este posibil ca încălcările de date să poată provoca furtul de informații sensibile. End-to-end de criptare este încă cel mai bun pariu nostru.

Ce aplicații sunt criptate?

Criptarea end-to-end între ambele părți ar trebui să fie cererea standard a consumatorilor. Aplicațiile principale de chat precum iMessage, Telegram, Whatsapp și Line oferă această caracteristică crucială.

Deși defectele de securitate există, cum ar fi străinii accidental – sau deliberat – alunecarea în chat-urile dvs. de grup, este încă foarte puțin probabil ca hackerii să poată citi propriile dvs. chat-uri.

Pe ​​o notă laterală, este important să notăm ce aplicații nu oferă criptare end-to-end. Acestea includ chat pe Instagram, Snapchat și GroupMe. Mesajele text SMS sunt protejate numai de către telecom, având un semnal mare "hack me".

Facebook Messenger nu este, de asemenea, criptat în mod implicit – probabil în scopuri de marketing – dar poate fi activat prin setările sale. Abțineți-vă de la discutarea unor chestiuni importante cu privire la aceste aplicații.

Ce face o aplicație de mesagerie securizată

O aplicație de mesagerie bună depășește un serviciu solid de criptare. Pe lângă hacking, telefoanele noastre fizice sunt, de asemenea, o țintă pentru infractorii care ar putea dori informațiile noastre. O aplicație de chat securizată oferă opțiuni extinse pentru a face ca aplicațiile noastre să fie în siguranță de la intrușii care intră în posesia telefonului (sau al prietenilor nepoliticoși care doresc să ne citească mesajele).

Iată ce să urmăriți:

Cel puțin, aplicațiile orientate spre securitate ar trebui să ofere opțiuni pentru a bloca utilizatorii pe care nu doriți să primiți texte și o opțiune de blocare opțională a parolei ca o poștă adăugată la conversațiile dvs. – sau chiar mai bine, în două etape autentificare.

Aplicațiile mai sigure oferă, de asemenea, mesaje de auto-ștergere, pe care le puteți adăuga un cronometru care durează de luni până la secunde. Pentru transparență, aceștia ar trebui să ofere și un număr de siguranță pe care să îl puteți verifica între ambele părți. Aceasta este cheia publică pe care o împărtășiți amândoi.

Majoritatea acestor funcții sunt disponibile în aplicații majore de astăzi, cum ar fi Telegram și Whatsapp, deși acesta din urmă nu oferă o opțiune de blocare a parolei construită. Este cu siguranță merită să examinați și să vă gândiți care dintre aceste comutare trebuie să activați.

Poate că cea mai sigură aplicație de mesagerie este Semnalul, un model de tip care ar trebui să arate cum ar trebui să arate rețelele de securitate altruiste. Signal oferă toate criptarea de mai sus, precum și criptarea end-to-end și o abundență de funcții de confidențialitate.

Pe ​​lângă caracteristicile deja menționate, Signal oferă setări precum tastatura incognito, capturi de ecran blocate, blocarea amprentelor digitale și, cel mai important, capacitatea de a sincroniza mesajele SMS pentru criptarea end-to-end prin Signal.

Noi nu purtăm toate informațiile clasificate, dar am putea face cu mai multe dintre aceste opțiuni.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here