Apple este cunoscut pentru interfețe fluide, intuitive, dar nu contează dacă nu puteți să faceți clic, să atingeți sau să trageți pentru că nu aveți un deget pentru a face acest lucru. Pentru utilizatorii cu dizabilități, compania reduce dublarea accesibilității pe bază de voce cu noua puternică caracteristică de control vocal pe dispozitive Mac și iOS (și iPadOS).

Multe dispozitive suportă deja dictare bogată și, desigur, telefoanele și computerele Apple au folosit comenzi vocale de ani de zile (îmi amintesc că am vorbit cu Quadra mea). Dar acesta este un mare pas înainte care face ca controalele voce să fie apropiate de cele universale – și toate funcționează offline.

Ideea de bază a controlului vocal este că utilizatorul a setat atât comenzi cât și cele specifice contextului. Setați comenzi sunt lucruri precum "Open Garage Band" sau "File menu" sau "Tap send". Desigur, unele informații s-au dus să vă asigurați că spuneți de fapt comanda și nu o scrieți, ca în ultima propoziție.

Dar asta nu funcționează atunci când aveți o interfață care apare cu multe butoane, câmpuri și etichete diferite. Și chiar dacă fiecare buton sau element de meniu ar putea fi numit după nume, ar putea fi dificil sau consumator de timp să vorbești totul cu voce tare

Pentru a rezolva această problemă, Apple atașează pur și simplu un număr fiecărui element UI din prim-plan, pe care un utilizator îl poate afișa prin "numere de afișare". Apoi pot pur și simplu să poată vorbi numărul sau să îl modifice cu o altă comandă, cum ar fi " "Puteți vedea mai jos un flux de lucru de bază, desigur fără semnalele audio pe care le pierde un pic:

Amintiți-vă că aceste numere pot fi mai ușor de referat de către cineva cu abilități vocale puțin sau deloc și de fapt ar putea fi selectat dintr-o intrare mai simplă, cum ar fi un cadran sau un tub de suflare. Gaze tracking este bună, dar are limitările sale, și aceasta este o alternativă bună.

Pentru ceva de genul hărților, unde puteai să dai clic oriunde, există un sistem de grilă pentru a selecta unde să mărești sau să dai clic. La fel ca Blade Runner! Sunt acceptate și alte gesturi precum derularea și tragerea.

Dictatura a fost în jur pentru un pic, dar a fost îmbunătățită, de asemenea; Aveți posibilitatea să selectați și să înlocuiți fraze întregi, cum ar fi "Înlocuiți-vă" cu "pe drum". "Alte îmbunătățiri vor fi remarcate și apreciate de cei care folosesc adesea instrumentul

Toate prelucrările de voce se fac offline, ceea ce le face rapid și robust la lucruri precum probleme de semnal sau de a folosi în țări străine unde datele ar putea fi greu de trecut. Și inteligența încorporată în Siri îi permite să recunoască numele și cuvintele specifice contextului care nu pot face parte din vocabularul de bază. Dicționarea îmbunătățită înseamnă selectarea emoji și adăugarea elementelor dicționarului este o briză.

Deocamdată, controlul vocal este susținut de toate aplicațiile native, iar aplicațiile terță parte care folosesc API-ul de accesibilitate Apple ar trebui să poată profita de el cu ușurință. Și chiar dacă nu o fac în mod specific, numerele și grilele ar trebui să funcționeze încă bine, deoarece toate sistemele de operare trebuie să știe că sunt locațiile elementelor UI. Aceste îmbunătățiri ar trebui să apară în opțiunile de accesibilitate de îndată ce un dispozitiv este actualizat la iOS 13 sau Catalina.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here