Întrucât firmele de tehnologie își continuă cursa pentru a controla casa inteligentă, o lansare promițătoare a energiei a ridicat o rundă de finanțare din partea investitorilor tradiționali și strategici, pentru o soluție geotermală de încălzire și răcire a locuințelor. Dandelion Energy, un spinout de la Alphabet X, a adunat 16 milioane de dolari într-o rundă de finanțare Seria A, cu investitori strategici Comcast Ventures conducând runda împreună cu GV, bratul de investiții al Alfabetului anterior cunoscut sub numele de Google Ventures

Lennar Corporation, gigantul clădirii de origine, intră și în calitate de investitor, la fel ca și susținătorii precedenți NEA, Fundația Collaborative, Ground Up și Zhenfund și alți investitori anonimi. În special, Lennar a lucrat odată cu Apple, dar acum colaborează cu Amazon pe casele inteligente.

Ca o notă laterală, investiția Dandelion este o reamintire în timp util a modului în care startup-urile centrale "noi acasă" se află chiar acum în jocurile de acasă inteligente. Amazon a anunțat ieri, încă o dată, o mișcare mai mare în propria strategie de conectare la domiciliu cu achiziționarea serviciului Mesh WiFi startup eero, care ajută la extinderea gamei de acoperire WiFi și a calității acesteia într-o proprietate

Aceasta este a doua rundă de finanțare pentru păpădie în decurs de un an, după ce compania a ridicat o rundă de semințe de 4,5 milioane USD în martie 2018, o marcă a modului în care compania a văzut o cerere pentru serviciile sale și are acum nevoie de capital la scară. În ultimul an, a fost acumulată o listă de așteptare a "mii" de proprietari care solicită serviciile sale în America, unde se estimează că milioane de proprietari își încălzesc locuințele cu combustibili fosili, care se estimează că reprezintă 11% din toate emisiile de carbon.

Compania are sediul în New York, iar pentru moment New York este singurul stat în care se oferă serviciile sale. Finanțarea poate ajuta la schimbarea acestui aspect. Acesta va fi folosit în parte pentru cercetare și dezvoltare, dar și pentru a angaja mai mulți oameni, a deschide noi depozite pentru echipamentele și consumabilele sale și pentru dezvoltarea afacerilor.

Nu este clar ce este evaluarea Dandelion – vom cere – dar în ultima sa rundă compania a avut o evaluare modestă a banilor după 15 milioane de dolari, potrivit PitchBook. În prezent, a crescut cu 23 de milioane în total, din moment ce a ieșit din Alphabet X, laboratorul companiei Moonshot, în mai 2017.

Premisa afacerii Dandelion este că furnizează o sursă de locuințe de încălzire și răcire care îndepărtează oamenii de la consumarea serviciilor tradiționale, bazate pe rețelele energetice – ceea ce reprezintă costuri semnificative, atât în ​​ceea ce privește impactul financiar și de mediu. Dacă se calculează utilizarea pe o perioadă de ani, păpădia susține că poate reduce facturile de energie ale gospodăriei la jumătate, în același timp fiind mult mai prietenos pentru mediul înconjurător în comparație cu sistemele convenționale care utilizează gaze și combustibili fosili

Deși au existat o serie de eforturi de-a lungul anilor pentru a atinge curenții geotermali pentru a furniza încălzirea și răcirea la domiciliu, multe soluții până acum au fost o provocare pentru a pune în practică, serviciile care folosesc în mod obișnuit foraje și săpare la adâncimi de peste 1.000 de picioare

"Aceste mașini sunt inutil de mari și lent pentru instalarea unui sistem care necesită doar câteva găuri de diametru de 4" la adâncimi de câteva sute de picioare ", a spus Kathy Hannun, cofounder și CEO al Dandelion, în trecut. "Așa că am decis să încercăm să proiectăm un burghiu mai bun, care ar putea reduce timpul, dezordinea și hassle-ul de instalare a acestor conducte, ceea ce ar putea reduce la rândul său costul final al unui sistem pentru proprietarii de case".

Scara mai mică a ceea ce se construiește Dandelion înseamnă, de asemenea, că firma poate face o instalare într-o singură zi.

În timp ce o abordare imparțială înseamnă un set mai mic de costuri (jumătate din prețul sistemelor geotermale tradiționale) și o instalare mai rapidă, aceasta nu înseamnă că costurile inițiale nu există. Instalațiile de dandelion rulează între 20.000 și 25.000 de dolari, deși proprietarii de case pot obține ulterior economii de 35.000 de dolari în 20 de ani. (Mulți aleg să finanțeze instalarea, care, de asemenea, reduce costul în avans.)

Acesta este și locul în care vine Lennar. Compania se ocupă de construcția de locuințe și a investit în special în ideea de a construi următoarea generație de locuințe prin încorporarea unei conectivități mai bune, a mai multor servicii – și a energiei alternative surse – de la început

"Suntem incredibil de incantati sa investim in Dandelion Energy", a declarat Eric Feder, Managing Partner General pentru Lennar Ventures, intr-o declaratie. "Posibilitatea de a încorpora sisteme de încălzire și răcire geotermală în noile noastre case este ceva pe care l-am explorat de ani de zile, dar matematica nu a avut niciodată sens. Dandelionul Energiei face în cele din urmă accesibilitatea geotermală și așteptăm cu nerăbdare posibilitatea includerii acesteia în casele pe care le construiește Lennar. "

Faptul că Comcast este printre investitorii din păpădie este o dezvoltare notabilă.

Compania achiziționează și deține mizele strategice într-un număr de companii conectate la domiciliu, pe măsură ce își construiește propria ofertă conectată la domiciliu, unde nu numai că aduce în bandă largă și divertisment la televizor și vine computere, ci oferă și instrumente pentru a conecta alte dispozitive conectate la acea rețea pentru a le controla dintr-un punct centralizat.

Păpădia este literalmente "oprită" în abordarea sa de a furniza energie la domiciliu și în timp ce s-ar putea să credeți că nu are sens o companie care investește în și comercializează servicii și dispozitive electronice conectate la un sistem centralizat -consumând) internetul pentru a aproba o companie care încearcă să construiască o alternativă, de fapt o face.

Văzută în ceea ce privește segmentul de clienți vizați de Comcast, vinde un pachet de servicii conectate la domiciliu unui utilizator demografic care nu se teme să folosească (și cumpăra) tehnologie nouă și alternativă pentru a face lucrurile în mod diferit de cum au făcut părinții lor. Pampelonul nu poate fi "conectat", dar chiar și abordarea sa de deconectare va atrage o persoană care se gândește deja la modalități de reducere a amprentei sale de carbon și a facturilor de energie (mai ales că pot consuma cantități mari de energie electrică pentru a rula conexiunile case).

"Industria de încălzire și răcire a locuințelor a fost constrânsă de lipsa de inovație și de costuri ridicate", a declarat Sam Landman, directorul executiv al Comcast Ventures într-o declarație. "Echipa de la Dandelion și abordarea lor modernă în implementarea tehnologiei geotermale transformă industria și oferă consumatorilor un mod convenabil, sigur și eficient de a-și încălzi și răci casele, reducând în același timp emisiile de carbon"

Landman și Shaun Maguire, un partener la GV, se vor alătura atât la bordul dandelionului cu această rundă.

"Într-o perioadă scurtă de timp, păpădia sa dovedit a fi o alternativă eficientă și accesibilă pentru încălzirea și răcirea locuinței, folosindu-se cea mai bună tehnologie geotermală din clasă", a spus Maguire. "Conduita de o echipa exceptionala de conducere, inclusiv CEO-ul Kathy Hannun, Dandelion Energy este gata sa aiba un impact semnificativ asupra adoptarii solutiilor de energie geotermala in randul proprietarilor de case."

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here