Dacă credeți că proiectorul XDR Pro Display de la Apple este interesant, pregătiți-vă pentru DisplayPort 2.0 pentru a introduce o întreagă generație de ecrane de 8K și mai departe. Proaspăt publicat de VESA, asociația de standarde responsabilă de definirea conexiunii, DisplayPort 2.0 aduce cu ea o creștere de trei ori a performanței de bandă de date.
                 

Această conductă groasă este vitală pentru afișajele cu rezoluție superioară, fără a menționa rate mai mari ale cadrelor. A trecut mult timp și în ceea ce privește industria tehnologică. Ultima dată când standardul DisplayPort avea o actualizare semnificativă a fost din nou la începutul lui 2016, cu DisplayPort 1.4a.

DisplayPort 2.0 va fi compatibil cu DP 1.4a, așa cum v-ați aștepta, și include suportul pentru caracteristici precum Compresia fluxului de afișare (DSC) cu Corecție de eroare pentru transmitere (FEC) și transportul metadatelor HDR. Cu toate acestea, datorită creșterii uriașe a lățimii de bandă, DP 2.0 poate suporta rezoluția de 8K (7680 x 4320) la 60 Hz. Aceasta include o rezoluție full-color 4: 4: 4 și 30 de biți pe pixel pentru suportul HDR-10.

Lățimea de bandă crește până la 20 Gbps / bandă, pentru o încărcătură maximă de 77,37 Gbps. Există de asemenea codarea canalului 128b / 132b, comparativ cu 8b / 10b din DP 1.4a.

Care este rezoluția maximă a suportului DisplayPort 2.0

8K poate fi elementul principal, dar DisplayPort 2.0 merge mult mai mult decât asta – dacă ai hardware-ul potrivit. Cu o singură configurare a afișajului, puteți porni un afișaj de 16 K la 60 Hz și 30 bpp 4: 4: 4 HDR (cu DSC). Aceasta este o rezoluție de 15.360 x 8.460.

Dacă doriți să eliminați compresia, un singur cablu DisplayPort 2.0 ar putea conduce până la un afișaj de 10K (10,240 x 4,320), încă la 60 Hz. Asta e cu 24 bpp: 4: 4: 4 și nici o compresie.

Câți monitori pot suporta DisplayPort 2.0

În timp ce un afișaj de 8K – sau mai mare – ar putea fi atrăgător, pentru majoritatea oamenilor vor fi configurații cu mai multe monitori pe care DisplayPort 2.0 le execută pe birou. Vestea bună este că cablul este mai mult decât gata să vă umple stația de lucru cu aproape cât de multe ecrane pe care le-ar putea deține.

Ați putea avea până la două panouri de 8K la 120 Hz și 30 bpp 4: 4: 4 HDR (cu DSC), de exemplu sau două afișaje 4K la 144 Hz și 24 bp 4: 4: 4 nici o compresie). Dacă doriți trei panouri, puteți conduce un trio de ecrane de 10K la 60 Hz fiecare, sau trei monitoare 4K la 90 Hz și fără compresie.

Chiar dacă doriți să lăsați în continuare lățimea de bandă pentru datele USB, puteți obține în continuare o impresionantă configurare a mai multor monitori. În această situație, de exemplu, ați putea avea trei ecrane de 4K 144 Hz și încă beneficiați de suport de date.

Ce conector utilizează DisplayPort 2.0

Ca și până acum, vor exista două tipuri de mufă pe care probabil vă veți întâlni cu DisplayPort 2.0. Conectorul nativ DP se lipeste și este compatibil cu dispozitivele existente. Cu toate acestea, va fi și conectorul USB de tip C, care poartă semnale audio și video DP prin DisplayPort Alt Mode.

Comutarea la DP 2.0 înseamnă că puteți avea plus Thunderbolt 3 pentru date mai rapide. Un nou protocol de cartografiere a fluxului de afișare pentru transportul cu unul și mai multe fluxuri va ajuta, de asemenea, la configurații cum ar fi conducerea mai multor monitoare dintr-o stație de andocare sau înlănțuirea acestora cu lanțuri.

Între timp, o nouă capacitate de Replay Panou va reduce consumul de energie, permițând GPU-ului să actualizeze doar porțiunile ecranului care s-au schimbat efectiv. VESA afirmă că va fi un avantaj deosebit pentru dispozitivele mai mici – cum ar fi laptopurile – care încă vor să conducă monitoare de înaltă rezoluție, dar fără un impact mare asupra duratei de viață a bateriei. Aceasta va însemna și reîncărcarea unui dispozitiv care se va face mai repede, chiar și atunci când conduceți simultan un afișaj extern.

Când sunt disponibile primele dispozitive DisplayPort 2.0

Standardul DP 2.0 poate fi disponibil, dar va trebui să așteptăm un pic mai mult pentru primele produse care îl folosesc efectiv. VESA spune ca se asteapta ca hardware-ul folosind DisplayPort 2.0 sa ajunga pana la sfarsitul anului 2020.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here