Doar câteva zile după ce am relatat că TikTok face pași importanți pentru un control mai bun asupra utilizatorilor social media *, descoperim că fac totul. Ca sa zicem asa. Comisia Federală pentru Comerț (FTC) trimite astăzi o comunicare care dezvăluie toată amploarea adevărului. Creatorii aplicației, denumită anterior Musical.ly, numită acum TikTok, au convenit să plătească o amendă în valoare de 5,7 milioane USD pentru rolul lor în colectarea informațiilor personale de la copii sub vârsta de 13 ani.
                 

Cei responsabili de conducerea TikTok au colectat cu ușurință informații personale de la oameni prea tineri pentru a-și da acordul pentru a renunța la informațiile respective. Cu alte cuvinte, ei "au stiut ca multi copii folosesc aplicatia, dar inca nu au reusit sa caute consimtamantul parintilor inainte de colectarea numelor", a declarat presedintele FTC Joe Simons intr-o declaratie a FTC in aceasta dupa-amiaza.

COPPA înseamnă Legea privind protecția vieții online a copiilor, iar sarcina FTC este de a pune în aplicare conținutul său. FTC rezumă regulile după cum urmează: "COPPA impune anumite cerințe operatorilor site-urilor web sau serviciilor online adresate copiilor sub 13 ani și operatorilor altor site-uri sau serviciilor online care au cunoștințe reale că colectează informații personale online de la un copil sub 13 ani. "Puteți citi textul complet COPPA la lista de reguli a FTC.

* Acea actualizare pe care am menționat-o este un fel de filtru de cuvinte cheie pentru comentarii. Nu că mai contează acum …

Aplicația – încă numită Musical.ly când această situație a început să se transforme – a fost achiziționată de ByteDance Ltd. în decembrie 2017 și a fuzionat cu aplicația originală TikTok în august 2018.

Potrivit FTC, aplicația originală Musical.ly a solicitat ca un utilizator să introducă toate informațiile următoare pentru a se înregistra pentru utilizare:

• Numele de utilizator (numele nu este real)
• Numele și prenumele (Da, numele real)
• Adresa de e-mail
biografie
• O imagine de profil

FTC a enumerat următoarele caracteristici ale Musical.ly care, pentru un cititor SlashGear, trebuie să pară ca absurdități complete, mai ales în retrospectivă. Nu uitați să rețineți că problema a fost că toate aceste caracteristici au fost active pentru utilizatorii care au fost copii sub vârsta de 13 ani.

• Profilurile publice în mod implicit
• Dacă sunt făcute publice, profilurile au afișat în mod public imagini, bios și nume de utilizator
• Profilurile private pot fi trimise în continuare mesaje private.
• Funcția "Orașul meu" a permis utilizatorilor să vadă alți utilizatori într-o rază fizică de 50 de mile.
• Caracteristica "My City" permite utilizatorilor să comunice și să interacționeze cu utilizatorii. Urmărirea locației în general
• Nu există nicio modalitate de a șterge contul pentru a salva e-mail pe operatorii aplicației.

Operatorii Musical.ly au fost acuzați de următoarele:
• Nu a încercat să oprească persoanele care nu au împlinit vârsta de 13 ani să folosească aplicația
• Continuarea operării cunoașterea "unui procent semnificativ de utilizatori "Au fost sub vârsta de 13 ani.
• Continuă să opereze în ciuda" mii de plângeri din partea părinților "
• Neparticiparea la ștergerea informațiilor personale la cererea părinților *
Absența notificării părinților cu privire la colectarea și utilizarea de către utilizatori a informațiilor personale de la utilizatori cu vârsta sub 13 ani.
• Nerespectarea consimțământului părinților înainte de colectarea și utilizarea informațiilor personale.

* Potrivit plângerii oficiale de pe site-ul FTC, în perioada de o săptămână între 15 septembrie 2016 și 30 septembrie 2016, peste 300 de plângeri din partea părinților au fost primite de Musical.ly, cerând închiderea acestora conturile. În timp ce unele conturi (sau toate) au fost închise, niciunul dintre videoclipurile sau informațiile de profil ale acestor utilizatori nu au fost șterse de pe serverele Musical.ly.

Totul a ajuns la cap în decembrie 2016, când într-un interviu public, un co-fondator al Musical.ly a fost pus la îndoială despre modul în care cel puțin 7 dintre cele mai populare conturi din aplicație erau utilizatori sub vârsta de 13 ani.

Ca rezultat direct, în februarie 2017, proprietarii de la Musical.ly au trimis mesaje către 46 de conturi de utilizatori care au apărut la vârste de 13 ani sau mai mici. În mesaj, Musical.ly le-a spus utilizatorilor sub 13 ani "să-și editeze descrierea profilului pentru a indica faptul că conturile lor erau gestionate de un manager de talente pentru părinți sau adulți", a declarat plângerea oficială. Operatorii musical.ly nu au luat apoi nici o măsură pentru a face sigur că acești utilizatori erau de fapt pe aplicația cu consimțământul unui adult.

FTC a decis că pedeapsa pentru toate acestea a fost aceea că Musical.ly plătește un total de 5,7 milioane USD pentru o penalizare civilă. Decontarea a inclus, de asemenea, cerința ca operatorii aplicației să deconecteze toate videoclipurile făcute de copii sub vârsta de 13 ani. De asemenea, decontarea ar trebui, ca evident, să impună operatorilor de aplicații să respecte COPPA în viitor.

Decizia privind rezultatul cauzei și sancțiunea a fost aprobată de FTC cu un vot de 5-0.

De ce toate acestea contează

Interesul pentru viitor este un pic de informație împărtășită de comisarul FTC Rohit Chopra și comisarul Rebecca Kelly Slaughter într-o declarație pe această temă. În declarație, ei au sugerat că, în nici un caz, datorită cazului în cauză, investigațiile FTC de acest tip ar trebui să se schimbe în viitorul apropiat. Ei au sugerat că investigațiile FTC "se concentrează de obicei asupra responsabilității individuale numai în anumite circumstanțe – și efectul a fost că indivizii din marile companii au evitat adesea controlul" . Ei au afirmat că nu ar trebui să li se permită să se întâmple în viitor.

"Executivii marilor companii care numesc fotografii ca societăți care încalcă legea trebuie să fie trași la răspundere", a scris comisarii FTC

Acest lucru ar putea fi un semn că răspunderea se întoarce în Washington DC – sau cel puțin se îndreaptă spre suprafață după ce a fost împinsă în fântână. Transversați-vă degetele, acesta este începutul a ceva bun și drept în întreaga industrie. Dacă aș fi fost Facebook, Twitter sau orice altă rețea socială majoră, mi-aș ține ochii descuiați, deoarece acest lucru ar putea fi doar începutul unei extravaganțe legale de confidențialitate a informațiilor importante.

Puteți afla mai multe despre acest caz în lista oficială a cazurilor. Cazul poate fi găsit la listarea găzduită de FTC chiar în acest minut.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here