Episodul penultim al Jocului de Tronuri a venit și a plecat, iar în urma lui, câmpul de joc a fost diminuat în mod semnificativ. Ne-am spus la revedere unor personaje majore în această săptămână – unii au murit, în timp ce alții și-au arătat culorile adevărate. Cu un singur episod rămas, există încă multe întrebări care trebuie să răspundă, iar unele dintre acestea nu au existat nici măcar înainte ca acest episod să aibă premiera.
                 

Ca întotdeauna, iată avertismentul tău de a te întoarce acum dacă nu ai văzut Game of Thrones, sezonul 8, episodul 5. Episodul va fi în întregime răsfățat în acest articol și, având în vedere tot ceea ce sa întâmplat, este probabil unul pe care tu "Vreau sa experimentez prima mana.

The Bells recap

Episodul se deschide cu scrierea de către Varys a unor scrisori către destinatari necunoscuți despre informațiile critice pe care le știe: Jon Snow este de fapt Aegon Targaryen, fiul lui Rhaegar Targayen și, astfel, moștenitorul drept al Tronului de Fier. El încearcă să-l convingă pe Jon să-și ia tronul pentru el însuși, dar Jon continuă să insiste că nu-l dorește.

Între timp, Daenerys, care nu primește pe nimeni sau nu mănâncă de la moartea lui Missandei la conducerea lui Cersei, este informat de Tyrion că există un trădător în mijlocul lor. Ea suspectează inițial Jon, dar Tyrion clarifică faptul că este Varys. Daenerys lucrează rapid de el, condamnându-l la moarte prin arderea pe țărmurile Dragonstone.

Odată ce fapta a fost terminată, Daenerys și ce-a mai rămas din consilierii ei își compun atacul iminent asupra aterizării lui King. Ea îi spune lui Worm Gray să-l țină pe cei nesimțiți, Dothraki și Northmeni în fața porților de la King's Landing până când dă semnalul de a ataca. Tyrion pledează cu ea pentru a anula atacul în cazul în care oamenii de la King's Landing sună clopotele și deschid porțile, ceea ce înseamnă că se predau.

Daenerys pare să fie de acord cu cererea lui Tyrion, dar apoi îi spune că Jaime a fost capturat încercând să o depășească pe forțele Targaryen în drumul său spre King's Landing. Ea îi spune în mod amenințător lui Tyrion că data viitoare când nu o va reuși, va fi ultima oară când nu reușește, așa că răbdarea ei se scurge rapid.

Pe ​​măsură ce forțele din Targaryen se ridică cu o noapte înainte de asediul planificat, Tyrion se întâlnește cu Jaime și îl eliberează din captivitate. El îi spune lui Jaime să ajungă la Cersei și să scape de aterizarea regelui pentru a începe o nouă viață în Pentos. De asemenea, îi cere lui Jaime să sune clopotele și să ridice porțile pentru a evita mai multă vărsare de sânge decât ceea ce este necesar, iar cei doi spun un rămas bun la revedere.

A doua zi, armatele Targaryen se confruntă cu Compania de Aur în fața porților de la King's Landing. Arya și The Hound sosesc în oraș și ajung la magazinul roșu înainte ca porțile să fie închise – The Hound intenționează să-l ucidă pe fratele său în timp ce Arya dorește să verifice numele lui Cersei pe lista ei. Lupta începe atunci când Daenerys îl folosește pe Drogon pentru a lansa un atac surpriză asupra Flotei de Fier, decimând-o în acest proces. Daenerys începe apoi să distrugă scorpionii care se află pe pereții orașului, înghețând apărarea orașului împotriva lui Drogon.

Compania de Aur este repede copleșită de forțele lui Dany și încep să înfrunte orașul. Armata Lannister își pune săbiile când se confruntă și se dă poruncă să sune clopotele. Deși oamenii de la Landing-ul Regelui s-au predat, Daenerys își continuă asaltul asupra orașului, arzând clădiri, soldați și oameni nevinovați. Nevăzătorii își urmează conducerea și atacă armata dezarmată a lui Lannister, în timp ce Jon este șocat să vadă că are loc o astfel de brutalitate.

În timp ce Hound și Arya o fac mai adânc în Pădurea Roșie – care se ruinează în jurul lor din cauza atacului lui Dany – Hound convinge Arya să părăsească orașul și să supraviețuiască. În ultimul moment, ea își abandonează scopul de a ucide pe Cersei și începe să iasă din ea, în timp ce Hound se dorește să-și găsească fratele. Jaime, care nu a reușit să treacă prin porțile Pădurii Roșii înainte să fie închise, încearcă să intre în castel de pe plajă. Acolo se întâlnește cu Euron, care a supraviețuit atacului lui Dany și a făcut-o pe mal.

Euron și Jaime se luptă și deși Jaime este înjunghiat de două ori, el reușește să obțină mâna superioară și să-l ucidă pe Euron. El continuă să meargă mai adânc în gardă pentru a încerca să-l găsească pe Cersei, care sa hotărât acum să plece, pentru că atacul neîntemeiat al lui Dany distruge castelul. În timp ce ea, Qyburn, Munte și gardianul ei din Queens își părăsesc turnul, se întâlnesc cu Hound.

După ce Hound expediază pe Cersei lui Queensguard și Qyburn moare o moarte hilară în mâinile Muntelui, Cersei lasă pe cei doi războinici să-și continue retragerea. Cleganebowl este pornit și, deși Muntele bate brutal fratele său – aproape până la moarte – Hound se luptă cu fratele său pentru o ultimă oară, trimițându-se atât din turn, cât și în orașul ars de dedesubt.

În cele din urmă, Jaime găsește Cersei și încearcă să o conducă la barca pe care Tyrion a pus-o pe plajă, sub pavilion, pentru a scăpa de eseu. În partea inferioară a păcii, însă, își găsesc ieșirile blocate de moloz. Prinse, ei se îmbrățișează pentru ultima oară, în timp ce Red Keep se prăbușește peste ele.

Prin acest punct, King's Landing este complet distrus, iar Dany aprinde ceva ce se mișcă. Arya încearcă să-și facă drum prin oraș într-o scenă frumos împușcată, care arată gradul de distrugere. Ea are câteva apeluri apropiate în timp ce încearcă să scape, dar în cele din urmă, ea supraviețuiește și reușește să găsească un cal, pe care îl folosește pentru a scăpa de ruinele King's Landing.

Analiza Bells

Deci, hey, Daenerys a devenit un tiran care este fără îndoială mai rău decât tatăl ei. Amintiți-vă, în timp ce Regele nebun intenționa să ardă regele lui Landing pe pământ în timpul răzvrătirii lui Robert, el nu a avut niciodată șansa, deoarece Jaime la trădat când a încercat să dea ordinul. Daenerys, pe de altă parte, a ars orașul și oamenii din el până când nu a mai rămas nimic decât cenușă și moloz.

Am văzut nuanțe ale părții mai întunecate a lui Dany de mai multe ori înainte, dar acum turnul despotului a fost cimentat. Ea nu mai este demnă de a conduce decât oamenii care i-au uzurpat familia și, deși Cersei a făcut lucruri cu adevărat groaznice în timpul mandatului ei ca regină, este foarte greu să susținem că Daenerys este o opțiune mai bună în acest moment. Pentru pace și prosperitate în cele șapte regate, Daenerys va trebui să moară.

Varys a realizat acest lucru înainte de oricine altcineva, deși a plătit prețul final prin încercarea de ai face pe oameni să vadă adevărul. Cu toate acestea, eforturile lui Varys – oricare ar fi fost în ultima sa oră (și au fost neglijente) – poate că nu au fost în zadar. Nu știm la cine trimite aceste scrisori, dar știm că ei au adevărul despre originea lui Jon Snow și despre pretenția sa asupra tronului.

Este logic că a trimis aceste scrisori oricărei persoane cu statut care ar putea fi lăsată în viață în Westeros – deși multe capete de case au fost ucise în întreaga serie, mai sunt încă unele care ar putea un fel de revoltă împotriva lui Daenerys.

Este greu să știi ce se întâmplă în continuare, dar Jon și Tyrion au ajuns la o realizare foarte clară în timpul acestui episod, că Varys avea dreptate: Daenerys nu este capabil să conducă cele șapte regate. Asta se așteaptă Arya, dar acum, când a văzut prima mână a furiei lui Dany, va fi probabil sânge. Chiar dacă Daenerys a revendicat puterea în Westeros, ea este pe cale să afle că are încă destui inamici.

Coborârea lui Dany în nebunie a fost punctul central al acestui episod, dar încă am încheiat diferite povești de-a lungul drumului. În special, Tyrion a pierdut mulți oameni apropiați de el. Chiar dacă el a fost cel care a rănit pe Varys, este clar că Tyrion îl considera încă un prieten apropiat și Varys la fel. Apoi îl avem pe Jaime, care, de-a lungul mare parte a serialului (și într-adevăr, pe întreaga durată a vieții lui Tyrion), a fost singurul său aliat.

Vorbind despre Jaime, arcul său de răscumpărare sa oprit de unde mulți fani sperau că se va sfârși. Una dintre cele mai populare teorii ale internetului (și ceva ce m-am revendicat înainte de începerea sezonului 8) a fost că Jaime ar fi cel care l-ar ucide pe Cersei și-și va sfârși regula, dar în cele din urmă nu a ieșit. Jaime și Cersei au murit în brațele celuilalt, sub Piața Roșie, lăsând lumea la intrarea lor. A fost o moarte poetică pentru amândoi, dar poate că nu a fost în întregime satisfăcătoare pentru oamenii care au ajuns să simpatizeze cu Jaime sau au vrut să-l vadă pe Cersei în moartea brutale pe care o merita.

Seige-ul Landing-ului lui King a fost mai mult o lovitură pentru Daenerys decât o bătălie reală. Lucrurile au mers spre sud foarte repede pentru Cersei, deoarece nici Flota de Fier, nici Compania de Aur nu au contribuit într-un mod semnificativ în timpul luptei. Cu toate scorpionii masivi făcuți inutili înainte ca luptele să înceapă, Daenerys sa confruntat cu puțină rezistență în răzbunarea lui King's Landing și uciderea oricui dorea.

În cele din urmă, am obținut în sfârșit Cleganebowl, mult așteptat, care a fost cu siguranță unul dintre cele mai importante momente ale episodului. Conflictul dintre Hound și Munte într-un turn ruinat va fi probabil amintit ca fiind unul dintre cele mai bune fotografii ale seriei, iar bătălia care a urmat a fost exact ceea ce speram – o opinie pe care nu o cred fi singur în schimb. Este trist să-l vezi pe Hound mort ca el a fost unul dintre personajele cele mai iubite de pe spectacol, dar moartea lui a fost la fel de epic ca un personaj mare meritat.

Wrap-up

Lupta pentru Tronul de Fier, cel puțin în ceea ce privește conflictul dintre Cersei și Daenerys, sa încheiat. Întreaga serie a fost construită până acum, dar nu este încă peste tot. În săptămâna viitoare, vom vedea cine va conduce Westeros pentru bine – Will Daenerys continuă să domnească cu pumnul său de fier sau vor personajele care au cel puțin un sens de mortalitate să facă ceea ce trebuie și să o elimine putere? După opt ani lungi, totul va fi rezolvat săptămâna viitoare.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here