În timp ce camerele fără oglindă se accelerează în viitor, modelele de format mediu ascultă trecutul și șeful lor printre ei. Noul său digital spate se potrivește lentilelor din anii '50, iar corpul mic al camerei 907X este la fel de minunat ca înapoi.

Noul set de sisteme, anunțat astăzi, este oarecum diferit de ceea ce majoritatea oamenilor sunt obișnuiți. Majoritatea sistemelor cu lentile interschimbabile, cum ar fi DSLR-urile Canon și Nikon, precum și camerele fără oglindă Olympus și Fujifilm, au în general două părți: un obiectiv și un corp, din care din urmă se află senzorul de imagine

Hasselblad face astfel de camere și, de fapt, a introdus un nou model nou în ziua de azi, modelul X1D II 50C (încercați doar să urmăriți aceste nume). Dar elementul mai interesant de departe pentru mine este CFV II digital spate și 907X corp de camera.

Spre deosebire de un DSLR tradițional, backs-urile digitale sunt în esență doar senzori giganți; se potrivesc în cazul în care filmul cu format mediu ar fi plecat și ar aduna lumina în locul său. Dar, de asemenea, au nevoie de o unitate de cameră pentru a face ridicarea greoaie a parsarea tuturor acelor pixeli – aproximativ 50 de milioane dintre ei în acest caz.

Ce este frumos în legătură cu acest lucru este faptul că puteți atașa o unitate modernă de spate și cameră la o lentilă de zeci de ani – ați putea atasa unul modern, dar de ce? O parte din distracția de format mediu folosește echipament din trecutul îndepărtat și trage în unele moduri în același mod în care cineva s-ar fi putut împușca acum un secol.

Sistemul Hasselblad introdus astăzi este unul dintre cele mai compacte pe care le veți găsi, ambalând toată puterea de procesare necesară într-o incintă care este cu mult mai mare decât lentila însăși. Pe partea din spate a acestuia este un touchscreen de înaltă rezoluție care se întoarce la unghiuri de 45 și 90 de grade, permițându-vă să trageți de sus în jos sau dintr-un unghi, ca în zilele vechi.

Poate părea o simplă ofertă de nostalgie, dar este o modalitate interesantă de a trage și se concentrează mai mult pe o compoziție atentă decât pe capturile spontane. Și frate, e frumos, după cum vezi mai sus. (Imaginea de sus arată că aparatul foto a fost rotit astfel încât să puteți vedea ecranul – în mod normal acesta s-ar afla în fața obiectivului.)

Prețurile și disponibilitatea vor fi anunțate, dar acest lucru nu va fi ieftin – gândiți-vă în intervalul de 4 000 – 6 000 $ pentru cele două piese

Probabil că nu voi avea niciodată unul, dar sunt mulțumit să știu că există o experiență de filmare care emite stilul vechi de format mediu atât de îndeaproape și nu doar superficial. Este o bucată minunată de hardware și dacă înregistrarea lui Hasselblad este vreun indiciu, va avea fotografii minunate.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here