În ultimele câteva luni, summitul constant al muntelui Everest a apărut în știri – aproape întotdeauna din motive mai degrabă negative. În această săptămână, summit-ul de pe Muntele Everest a câștigat o atenție deosebită pe Internet, datorită unei trăsături din seria "Last Week Tonight" cu John Oliver. Astăzi avem atât acest lucru, cât și acest lucru: o grămadă de fapte de gunoi care ar trebui să vă descurajeze pe voi și pe frații voștri să încercați o dată uimitoare, acum urâtă urcare la cel mai înalt vârf din lume.
                 

Astăzi e mai puțin costisitor să urci pe Muntele Everest decât a fost în trecut – este și mai ușor. Dar urcarea necesită în continuare sume de bani de cinci cifre pentru a călători, iar pericolele cele mai mari nu sunt cele pe care le mai fuseseră. Potrivit The Hindu, expedițiile pot costa cât mai puțin 30.000 de dolari pe cățărător, atâta timp cât lucrați cu o "companie de expediție bugetară".

Fotografia pe care o vedeți mai sus a fost capturată de Dawa Steven Sherpa, care a fost, de asemenea, citat de un număr de comunicate de presă în această săptămână datorită împingerii reînnoite pentru menținerea curții muntoase. D.S. Sherpa a condus un echipaj independent de curățare pentru zonă de peste un deceniu, încercând să elimine următoarele mase de gunoi.

Cantitatea de gunoi pe Everest:
• 20k + kg (44k lb) eliminat de echipajul Sherpa din 20018
an
• 8k + kg (17,6k lb) excremente umane estimate lasate în timpul sezonului de alpinism din acest an

South Col este, de asemenea, cunoscut sub numele de Camp 4, cel mai înalt camping din Everest. Acest camping este de aproximativ 8000 de metri (26,240 metri) deasupra nivelului mării, destul de aproape de vârful muntelui. Această tabără nu este foarte curată, în prezent. Guvernul se pare că lucrează la un sistem de etichetare și scanare pentru viitoarele sezoane de alpinism, care ar avea la dispoziție toate echipamentele și echipamentele de alpinism la sfârșitul fiecărei călătorii, cu o pedeapsă de 4 000 $.

Așa cum probabil ați văzut în videoclipul de mai sus, Last Week Tonight a creat o pagină de experiență de la Mount Everest pentru acei alpinisti care ar fi putut să-și reconsidere călătoria la summit. Aceasta este Topul muntelui Everest dot com și este un concept foarte simplu.

Dacă încă nu sunteți convins că summitul de pe Muntele Everest este o idee proastă, știți acest lucru: Muntele Everest nu este cel mai înalt munte de pe pământ. Dacă măsurați folosind "altitudinea de bază", veți descoperi că Everest variază de la 4200 m (13,800 ft) pe partea sudică până la 5,200 m (17,100 ft) pe platoul tibetan. Aceasta este în conformitate cu o hartă oficială din 1991, elaborată de Bradford Washburn pentru Muzeul de Științe din Boston, Fundația Elvețiană pentru Cercetări în Alpii și Societatea National Geographic din 1991. Puteți găsi această hartă cu codul ISBN 3-85515-105-9 dacă face acest lucru dorința.

Folosind un calcul altitudinii de bază, Muntele Mauna Kea din Hawaii este de peste 10.200 m (33.464,6 ft) înălțime. Acest munte are cea mai mare parte a masei sale sub apă – doar 4,205 m (13,796 ft) poate fi văzut deasupra nivelului mării. Muntele Alaskan din Denali are o înălțime mai mare decât gama de bază de 5.300 până la 5.900 m (17.400 – 19.400 ft). Deci, poate merită explorarea altor mase de teren? Sau poate mergeți doar cu realitatea virtuală!

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here