O misiune a NASA care a trimis două nave spațiale mai îndepărtate decât oricare dintre ele, pare să se fi terminat: Cubesats Marco-A și B (cu numele de WALL-E și EVE) nu mai comunică din pozițiile lor un milion și două milioane de mile de la Pământ.

Ambarcatiunea cu ambarcatiuni de dimensiuni mici a fost lansata pe Insight Mars Lander in luna mai, desprinzand la scurt timp dupa ce a parasit orbita. Nu mai mult timp au plecat mai departe decât orice altă ambarcațiune de dimensiuni cubice și, după aproximativ un milion de kilometri, EVE a făcut o lovitură mare a Pământului care se retragea în urma lui (dacă trezirea în spațiu era un lucru)

Erau lângă Marte când Insight și-a făcut coborârea pe Planeta Roșie, furnizând observații de rezervă și conectivitate, iar misiunea lor sa terminat. De fapt, echipa a simțit că, dacă ar fi făcut așa de departe, ar fi deja un succes major

"Misiunea noastră a fost întotdeauna să împingem limitele tehnologiei miniaturizate și să vedem cât de departe ne-ar putea duce", a declarat inginerul șef al misiunii, Andy Klesh, într-un comunicat de presă. "Am pus o miză în pământ. Viitorul CubeSats ar putea merge mai departe. "

Cele două ambarcațiuni au costat împreună mai puțin de 20 milioane de dolari, o mică parte din ceea ce costă orbiții și sondele de dimensiuni tradiționale și, bineînțeles, dimensiunea lor le face mult mai ușor de lansat

Cu toate acestea, în cele din urmă acestea erau platforme experimentale care nu au fost proiectate pentru ultimii ani – sau decenii, cum ar fi Voyager 1 și 2. Cele două ambarcațiuni au încetat să comunice cu controlul misiunii și, deși acest lucru era așteptat, cauza este încă nedeterminată:

Echipa misiunii are mai multe teorii de ce nu au putut contacta perechea. WALL-E are un propulsor leșin. Problemele legate de controlul atitudinilor ar putea să le facă să se învârtă și să-și piardă capacitatea de a trimite și primi comenzi. Senzorii de luminozitate care permit CubeSats să rămână îndreptat spre Soare și să-și reîncarce bateriile ar putea fi un alt factor. Marco-urile se află în orbită în jurul Soarelui și se vor deplasa mai departe, după cum se poartă în februarie. Cu cât sunt mai departe, cu atât mai precis trebuie să-și îndrepte antenele spre a comunica cu Pământul.

Există o șansă slabă că, atunci când orbitele WALL-E și EVE le vor aduce mai aproape de soare, vor reveni și vor trimite mai multe informații, iar echipa va fi vizionată în această vară pentru a vedea dacă se întâmplă acest lucru. Dar în acest moment ar fi fost doar o cireșă deasupra unei cireșe.

Puteți afla mai multe despre proiectul Marco aici și toate imaginile pe care ambarcațiunile au reușit să le ia și să le trimită înapoi sunt colectate aici

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here