Există doar câteva lucruri care par să se excludă reciproc. Noapte și zi, putere și portabilitate, complexitate și fiabilitate. Deci, atunci când cineva vine cu o modalitate de a aduce contrariile, este aproape întotdeauna considerat ca fiind nimic altceva decât geniu. S-ar putea să nu fi țintit pentru ceva la fel de înălțat ca asta, dar Olympus poate tocmai a verificat doar cutiile din dreapta pentru a face acest lucru. Cu noul OM-D E-M1X, Olympus oferă o cameră extrem de portabilă, dar puternică, pe care profesioniștii se pot baza tot timpul, indiferent de condițiile

                 

Ce înseamnă fiabilitatea oricum? Olympus însăși a pus această întrebare și, fără îndoială, răspunsul diferă de la fotograf la fotograf. Dar, mai degrabă decât să se concentreze pe o singură definiție, Olympus a optat să atingă cât mai multe ținte posibil, începând cu modul în care țineți camera.

Pentru a răspunde mai bine la întrebarea cu privire la ceea ce înseamnă fiabilitate, Olympus la invitat pe SlashGear să intre în Orlando câteva zile pentru a-și petrece timpul cu noul E-M1X. Nu durează mult înainte de a vă da seama că E-M1X este mult mai mare decât E-M1. Desigur, veți ierta cu ușurință și veți uita creșterea mărimii, cu toate îmbunătățirile interne, precum și aderența suplimentară adăpostite două baterii pentru o perioadă mai lungă de fotografiere, fără a mai vorbi de noua ușurință de a face fotografii sau clipuri video verticale

În mod prestabilit, camerele sunt proiectate să fie ținute orizontal. Compoziția și subiecții nu sunt totuși atât de unilaterale. Sigur, îl poți transforma în partea sa, dar, pe lângă slăbirea aderenței pe cameră, devine și greu să folosiți butoane și comenzi care au fost făcute în mod evident pentru o singură orientare. De aceea, cu E-M1X, Olympus a inclus o prindere verticală încorporată pentru a vă permite să țineți camera în orice fel doriți, fără a pierde timpul atașând sau eliminând mânerele suplimentare. Olympus a mers, de asemenea, prin dublarea unora dintre butoanele și butoanele cheie, inclusiv noul AF multi-select, pe ambele mânere orizontale și verticale

Ți-e frică să le declanșezi în mod accidental pe acelea? O nouă pârghie C-LOCK dezactivează automat acele comenzi de pe partea opusă, pentru a preveni astfel de situații nefavorabile.

Inițial, m-am așteptat ca forma în formă de pătrat și dimensiunile să poată împiedica transportarea camerei, dar acest lucru nu sa dovedit a fi cazul. Într-adevăr, chiar și atunci când sa cuplat cu lentilele de 40-150mm și cele mai mari de 300mm, nu sa dovedit intruzivă. De fapt, nu aș putea să fac acest lucru dacă ar fi fost o cameră mai mare cu cadru întreg cu lentilele echivalente.

Bineînțeles, fiabilitatea într-o cameră este echivalentă cu durabilitatea și robustețea. Din fericire, modelul E-M1X livrează acest lucru în mare măsură. Designul său rezistent la praf, împrăștiere la stropi și protecție la îngheț vă asigură că nu va trebui să vă bateți pentru o acoperire greoaie atunci când începe să plouă. Olympus unic Super Sonic Wave vibrează vibrația de 30.000 de ori pe secundă pentru a păstra murdăria și praful de pe cameră, făcându-l perfect pentru acele fotografii salbatice. Și atunci când vremea și camera sunt prea calde pentru a se descurca, disiparea căldurii va face ca camera să nu încetinească sau, mai rău, să se oprească.

De fapt, în timp ce au fost în afara cu E-M1X de fotografiere la un eveniment motorcross, ploaia a început turnarea în jos. În loc să alerg pentru acoperiș sau să încerc să protejez aparatul foto, cu toate acestea, am continuat să trag liber cu încredere că va rezista bine. Chiar și uzabilitatea nu trebuie să sufere în condiții dificile: mânerul rămâne grippic dacă este ud sau uscat

Fotografii profesioniști se pot baza, de asemenea, pe dispozitivul E-M1X pentru a rămâne pe pistă, fie automat, fie manual. Pentru acesta din urmă, joystick-ul AF Multi Selector – prezent în poziții orizontale și verticale – vă permite să deplasați zona de focalizare automată în poziție orizontală, verticală și chiar diagonală, toate fără a vă îndepărta ochiul de pe vizor. Funcția de detectare a fazelor de pe fază cu detecție de fază de la 121 de puncte a aparatului foto asigură că aveți mai multe opțiuni de focalizare, indiferent de situație. Și, datorită ajutorului acordat de AI, Detectorul Inteligent de Detecție a AF este capabil să detecteze subiecte legate de motorsport, aeronave și tren și să urmeze punctele importante, lăsând fotografilor liberi să se concentreze – fără să aibă vreo intenție – asupra compoziției.

Am petrecut ziua la Daytona Speedway pentru a testa caracteristica AI, făcând poze cu NASCAR-urile care se mișcă repede. Această caracteristică încurajează încrederea pentru cineva precum mine, cu o experiență de fotografie de rasă mai puțin, și mi-aș imagina că pro-fotografii nu ar argumenta nici cu o mână de ajutor. Ea face, de asemenea, mai ușor de luat pan shot.

Procesoarele de imagine Dual TruePic VIII ale camerei fac din lucrările scurte ridicările grele necesare pentru pornirea rapidă și transferurile rapide de date, în special cu două carduri SD UHS-II. Pe lângă îmbunătățirea receptivității, TruePic VIII permite, de asemenea, caracteristici cum ar fi AF Inteligent Detection Subject AF, Rezoluție High Shot Handheld pentru captarea fotografiilor de înaltă definiție chiar și fără un trepied și cinci nivele Live ND pentru efecte de declanșare lentă fără a fi nevoie să apăsați pe un filtru. Senzorii giroscopului E-M1X livrează numai 7 trepte de compensare a vitezei de declanșare în corpul camerei, care pot fi preluate până la 7,5 cu o lentilă PRO de la M.Zuiko Digital ED 12-100mm F4.0 IS PRO

Toate aceste caracteristici ar fi pentru nimic în cazul în care camera a fost predispus la moarte în mijlocul unui trage. Din fericire, OD-M E-M1X este de încredere și în acest sens, cu un sistem dual de baterii pentru două pachete litiu-ion BLH-1. Este proiectat astfel încât să poată fi inserat sau eliminat chiar dacă aparatul foto este atașat la un trepied. Când vine vorba de încărcare, nu trebuie nici măcar să le scoateți din corp, datorită suportului pentru standardul de livrare a energiei USB-C de 100 W.

A avea oa doua baterie înseamnă mai mult timp de înregistrare, iar noul suport USB-C PD este și mai convenabil. Puteți utiliza un încărcător extern sau, așa cum am procedat, pur și simplu conectați camera la noul MacBook Pro pentru o completare rapidă.

E-M1X a fost construit cu experți în minte. Lansând cursa de anduranță Rolex 24 Hour de câteva ori, știu exact cât de greu poate fi cursa de la un loc la altul. În timp ce eu nu trag motorsport pentru o viață, eu sunt peste tot în lume care acoperă evenimente auto și tech în unele dintre cele mai îndepărtate locații. Fiabilitatea mi-a permis să iau aparatul de fotografiat împreună cu mine la Baja, unde terenul a fost unul dintre cele mai dificile pe care le-am experimentat, să nu mai vorbim de tot praful și murdăria care zboară în jurul lui.

Unele dintre frustrările mele persistente cu E-M1 au fost abordate de această dată. Folosind caracteristica High Res de pe E-M1, de exemplu, poate fi dureroasă deoarece necesită un trepied. Acele zile au trecut mult timp cu E-M1X: poți să faci o fotografie de 50 MP fără un trepied sau un 80 MP cu un trepied. De îndată ce faceți o fotografie, procesarea de fundal preia, permițându-vă să mergeți în legătură cu afacerea dvs., în loc să trebuiască să păstrați camera perfectă. Acest lucru este cu adevărat util dacă intenționați să produceți amprente mari.

De la GPS încorporat la transferul imaginilor Olympus Capture Wi-Fi în modul Silent Super, Olympus OD-M E-M1X este proiectat pentru a fi o cameră pe care profesioniștii se pot baza pentru toate nevoile fotografice. Este deosebit de competitivă atunci când vine vorba de acoperirea evenimentelor sportive și a vieții sălbatice, în care elementele nu sunt prietenul tău și chiar și un mic zgomot la obloane poate ruina o lovitură perfectă. Că obțineți acest lucru într-un corp portabil, care nu are nevoie de un adeziv sau un trepied pentru a fi complet funcțional, este cu atât mai impresionant. Olympus OM-D E-M1X se vinde la sfârșitul lunii februarie, disponibil doar în negru, pentru suma de 2.999,99 USD.

Rămâi acordat pentru testarea / acoperirea în curs de desfășurare a SlashGear, deoarece descompunem toate noile caracteristici ale lui E-M1X în articolele viitoare. Dezvaluirea: Olympus la invitat pe SlashGear la Orlando pe un eveniment experimental pentru a testa noul OM-D E-M1X. Acestea au acoperit costul zborurilor, cazărilor la hotel și meselor.

        
        
         
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here