Aparatele de luat vederi smartphone sunt acolo unde este totul în aceste zile. Chiar și Google, care a rămas doar la un singur senzor, cel puțin pentru moment, efectuează tot felul de programe de magie pentru a produce fotografii incredibil de bune care au atras chiar și cele cu două sau mai multe camere. Timp de aproape doi ani, Huawei a câștigat primul loc, în clasamentul DxOMark, precum și în recenzii.

OnePlus 7 Pro tocmai a rupt capacul și este acum o provocare pentru campionul de lungă durată. Va câștiga într-o cameră cu fața spre Huawei P30 Pro sau dacă autoproclamatul Flagship Killer are un alt truc în mânecă?

Specs

Să luăm mai întâi specificațiile. Nu pentru că nu sunt interesante, ci pentru că sunt aproape identice. Aproape identic. Ambele, de exemplu, rulează topul procesoarelor de linie, un Kirin 980 pe Huawei P30 Pro și un Snapdragon 855 pe OnePlus 7 Pro. Ambele oferă 6 sau 8 GB de memorie RAM și 128 până la 256 GB de stocare, dar numai OnePlus 7 Pro are o ofertă RAM de 12 GB, în timp ce numai Huawei P30 Pro are stocare de 512 GB.

Desigur, există diferențe, deși nu întotdeauna în felul în care ar putea conta mulți utilizatori. De exemplu, OnePlus 7 Pro nu are o memorie extensibilă, însă faptul că Huawei P30 Pro suportă numai cardurile nanoSD ale Huawei înseamnă că sunt practic pe aceeași barcă.

Huawei oferă încărcare fără fir, taxă de reîncărcare fără fir chiar, dar în timp ce tehnologia este într-adevăr convenabilă și acum mai obișnuită, nu a devenit încă o soluție de distrugere pentru majoritatea consumatorilor.

În cele din urmă, când vine vorba de putere și performanță brute, de tipul pe care îl veți dori atunci când înregistrați și chiar editați videoclipuri, Huawei P30 Pro și OnePlus 7 Pro sunt pe picior de egalitate. Ei bine, picior aproape egal.

Ecranul

Poate pentru prima dată, OnePlus va avea multe de spus despre ecranul său. Chiar atunci când Huawei a decis să renunțe la rezoluție, OnePlus decide să crească. P30 Pro are acum numai un ecran FHD +, în timp ce OnePlus 7 Pro, pentru prima dată, merge până la QHD +. DisplayMate crede cu siguranță că 3K QHD + este calea de parcurs și a încorporat inițiativa OnePlus cu o mulțime de "cele mai bune" și "cele mai bune" note.

Rezoluția, cu toate acestea, OnePlus 7 Pro se mândrește de asemenea cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz. În timp ce acest lucru nu va accelera magic aparatul foto sau chiar telefonul dvs., acesta dă impresia de reacție. Rata de reîmprospătare mai rapidă ar putea, de asemenea, ajuta utilizatorii să obțină un "mai bun" simt pentru fotografia sau videoclipul pe care îl încadrează în cameră.

Camere foto

Acum ajungem la show-ul principal, camerele. Pe hârtie și în recenzii, nu există nicio îndoială că Huawei P30 Pro este acolo la vârf. Camera de 20 de megapixeli cu unghi ultra-lat este cu siguranta un bonus, iar camera de telephoto de 8 megapixeli este in mod clar steaua spectacolului Huawei. Chiar și acel senzor 3D Time-of-Flight, folosit adesea doar pentru experiențele AR, ajută la producerea unor efecte bokeh incredibile.

Întrebarea este totuși cât de mult duce Huawei P30 Pro pachetul și cât de mulți oameni vor fi dispuși să plătească pentru acel plumb. Dacă se vor crede comentariile preliminare, acest decalaj nu este la fel de mare ca și cum Huawei ar fi sperat.

Potrivit rezultatelor lui DxOMark, cel puțin OnePlus 7 Pro nu este atât de departe de Huawei P30 Pro sau chiar de Samsung Galaxy S10 5G. În unele cazuri, chiar bate cele două, dar abia.

Opinia noastră arată o configurație a camerei care este cu siguranță bună, dar ar putea încă să utilizeze unele îmbunătățiri pe partea firmware-ului. Cu siguranta trebuie sa vedem mai multe teste ale modului de noapte, bokeh-urilor si zoom-urilor, dar consensul pare sa fie acela ca OnePlus 7 Pro, cel putin pentru moment, isi poate tine capul ridicat printre telefoanele mai mari si mai scumpe.

Și acest zoom optic de 5x? Este un adevărat truc și unul care ar putea deveni normă în viitorul apropiat. Pentru moment, totuși, aceasta ar putea fi relevantă numai pentru cei mai profesioniști fotografi de telefonie mobilă.

Software

Google a demonstrat că numărul camerelor hardware și numărul megapixelului nu este totul. Chiar și cu o cameră de 12,2 megapixeli, capabilă să producă fotografii, rivalii săi nu au putut să urce aproape în vârf. Desigur, în cele din urmă a lovit unele limite, dar o combinație de hardware bun și software bun poate fi o armă foarte puternică.

În ceea ce privește software-ul global, ambele rulează versiuni modificate de Android. OnePlus 'OxygenOS, cu toate acestea, este mai aproape de vanilla Android decât EMUI de la Huawei. Aceasta inseamna, cel putin in teorie, ca OnePlus este capabil sa implementeze mai rapid update-uri decat acest rival. Acest spirit de agilitate se aplică nu numai Android, ci și celorlalte părți ale experienței software-ului.

Huawei poate avea conducerea în software-ul camerei, dar luând pași rapizi, OnePlus are șansa de a ajunge în curând.

Preț

Huawei poate avea avantajul mic în departamentul de cameră, dar puțini vor argumenta că OnePlus deține, printre altele, și titlul de "Cel mai accesibil". "OnePlus 7 Pro" costă 699 $, iar un echivalent Huawei P30 Pro este de 899 $. Dacă puteți găsi chiar și unul în SUA.

Unii ar putea susține că diferența de 200 de dolari vă oferă mai multe caracteristici, dar cât de mult este absolut necesar? Puteți obține camere superbe, dar OnePlus 7 Pro nu este atât de departe. Aveți încărcare wireless și inversă, care poate să nu fie critică pentru utilizarea dvs. de zi cu zi. Aveți asigurarea că ratingul IP pe care OnePlus susține că este mai scump decât este într-adevăr meritat. În final, adevărata întrebare este dacă aceste caracteristici sunt într-adevăr în valoare de 200 de dolari mai mult.

Wrap-up: Samsung și Google

Când vine vorba de ieșirea camerei foto, Huawei P30 Pro cu siguranță ia coroana. Nota Galaxy S10 5G sa apropiat, dar nu este de ajuns. Un smartphone, totuși, este mai mult decât camera sa, chiar dacă utilizați acea cameră 50% din timp (ceea ce este probabil discutabil).

Un smartphone este încă un smartphone și este atât piesele sale, cât și suma părților sale. În context, OnePlus 7 Pro ar putea foarte bine să fure coroana de la toți în acest an.

Desigur, există și alți concurenți în acel spațiu, s-ar putea să întrebați. Desigur, există. Dacă sunteți un fan al iPhone-ului, într-adevăr nu există altă opțiune. Pe Android, aveți în continuare Samsung Galaxy S10 5G și Google Pixel 3. Problema cu camera de top a Samsung este că este valabilă doar pentru versiunea scumpă de 5G, a cărei caracteristică cheie nu este posibilă să o utilizați în anul următor oricum.

În ceea ce privește Pixel 3 și 3 XL, obțineți fotografii uimitoare, dar și mai puțină putere având în vedere un telefon 2017. Cu toate acestea, probabil că veți alege mai mult pentru experiența sa Android pură, caz în care puteți aștepta Pixel 4 în câteva luni.

Linia de jos este că OnePlus 7 Pro scuture piața smartphone-urilor în acest an. Poate că nu are cea mai bună cameră cu numerele, dar având în vedere statutul Galaxy S10 5G, este remarcabil faptul că se apropie de a fi cel mai bun al doilea.

Faptul că OnePlus 7 Pro are cel mai bine cotat ecran în acest an și specificații emblematice pentru 699 de dolari, este greu de văzut cum nu poate fi cel mai bun smartphone al anului 2019, chiar dacă OnePlus este cel mai scump.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here