Apple a adăugat în liniște unul din inginerii de vârf ai ramurilor la începutul acestui an, alimentând discuțiile pe care compania Cupertino intenționează să le extindă expertiza în designul de siliciu pentru procesoarele din MacBooks și alte computere. Zvonurile că Apple încearcă să elimine cipurile Intel de la cel puțin o parte din hardware-ul său viitoare au fost de lungă durată în lumea tehnologiei, compania finalizând procesoarele pe care le proiectează pentru iPhone și iPad.
                 

Această strategie a chipset-urilor de la Apple A a plătit dividende serioase companiei, de când a început să-și bazeze smartphone-urile și tabletele pe modele originale. Nu în ultimul rând este potențialul de a maximiza performanța, reducând în același timp consumul de energie, lucru care rivalizează – platforme de asociere precum Android cu chips-uri de la Qualcomm și altele – se luptă să se potrivească.

Ambiția Apple, de mult crezut, este să faci ceva similar pentru Mac. În prezent, se bazează pe procesoarele Intel pentru notebook-uri și computere desktop, dar chat-ul unui MacBook bazat pe braț a persistat de ceva timp. Scurgerile anterioare au sugerat că o astfel de mașină ar putea ajunge chiar în 2020.

Apple cu siguranță nu pierde timpul construind o echipă capabilă doar de asta. Acesta la angajat pe Mike Filippo, fostul inginer de la Arm, în luna mai, potrivit unei actualizări a LinkedIn. Plecarea lui Filippo a fost confirmată de Arm la Bloomberg; înainte de rolul său acolo, Filippo a deținut poziții de design chip la ambele AMD și Intel.

Deși nu este un nume de uz casnic, tehnologiile Arm sunt o piatră de temelie a electronicii moderne, cum ar fi telefoanele inteligente și tabletele. Compania este responsabilă pentru proiectarea semiconductorilor și a software-ului, incluzând atât CPU-uri și unități de procesare grafică (GPU), cât și licențierea acestora pentru alte companii.

Pentru Apple, perspectiva designului de chip intern este una atrăgătoare. Pentru început, permite companiei să-și controleze mai bine propriul lanț de aprovizionare de fabricație, în parteneriat cu facilități de producție precum TSMC pentru a construi chipset-urile pe care le creează. Cu toate acestea, compania de la Cupertino oferă de asemenea flexibilitatea de a construi siliciu personalizat. Cipul de securitate T2 găsit deja pe unele dispozitive Mac este un exemplu de soluție hardware personalizată Apple creată pentru utilizarea sa exclusivă.

Pentru un Mac pe bază de ARM, cu toate acestea, Apple nu poate aduce doar chips-uri iPad și iPhone. Realitățile a ceea ce se așteaptă de la un notebook diferit de cel al unui comprimat sau al unui telefon, la urma urmei. Cu toate acestea, cu iPad Pro rivalizând acum unele modele MacBook Pro pentru performanță, este clar că un deficit de grunt nu mai este un motiv pentru a fi forțat să rămânem cu x86.

Ambițiile Apple pentru Filippo și echipa de design a chipset-ului, în general, probabil, depășesc doar noile Mac-uri. Compania se crede, de asemenea, că lucrează la un nou set de ochelari inteligenți, promițând o realitate augmentată în care grafica digitală este suprapusă peste lumea reală. Cu toate acestea, pentru a avea succes, nu numai că ochelarii trebuie să evite să arate ca un obiect dintr-un film science-fiction, dar trebuie să funcționeze fără probleme, oferind mai mult de câteva ore de viață a bateriei.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here