Când ai fost hacked și țineți la răscumpărare, poți fie să tusese banii în numerar, fie să sună la bluff-ul hackerilor, iar Radiohead a optat să o facă. Thom Yorke a confirmat astăzi că a fost furată o arhivă a vechilor MiniDisc-uri din timpul albumului iconic "OK Computer" iar hackerii au cerut 150.000 de dolari, dacă trupa nu a vrut să vadă muzica lansată.
                 

Exact cine a efectuat hack-ul este neclar, cu Radiohead încă să împărtășească aceste detalii. Potrivit trupelor, sa întâmplat săptămâna trecută, iar Yorke a sugerat că dosarele au acoperit aproximativ între 1995 și 1998.

În loc să plătească răscumpărarea, cu toate acestea, Radiohead a optat pentru eliberarea fișierelor în sine. Un total de optsprezece înregistrări MiniDisc diferite – în jur de o oră în lungime – au fost puse la dispoziție timp de optsprezece zile. Trupa plătește £ 18 ($ 23) pentru descărcare, iar încasările vor merge la Extinction Rebellion.

"Niciodată nu a fost destinată consumului public (deși unele clipuri au ajuns la caseta din reîncărcarea OK Computer), este doar interesantă din punct de vedere tangențial", a avertizat trupa pe pagina sa de Facebook. "Și foarte, foarte mult timp".

"Nu este [very] interesant", adaugă el însuși Yorke. "Sunt multe."

În general, fișierele MP3 au dimensiune de 1,8 GB. Au fost lansați pe Bandcamp și vin cu versiuni în abur și MP3 / FLAC.

Yorke și Radiohead au fost o forță deschisă în epoca muzicii digitale, criticând serviciile de streaming cum ar fi Spotify și, în schimb, împingând modelele de plată-ce-vrei. Înapoi în 2014, de exemplu, albumul lui Yorke "Tomorrow's Modern Boxes" a devenit primul torrent plătit în istorie, în timp ce muzicianul a explorat noi moduri în care muzica sa putea fi distribuită. La începutul anului, Radiohead lansase o aplicație experimentală, PolyFauna, bazată pe o melodie anterioară.

Ideea de torrent părea să lovească o coardă cu fanii. Până în octombrie, sa raportat că descărcările albumului și ale single-ului însoțitor au depășit un milion de exemplare. Prețul de cumpărare sugerat a fost de 6 USD, cu mult mai puțin decât metodele tradiționale de distribuție pentru un nou album, dar în mod semnificativ mai mult decât serviciile de tipul Spotify ar plăti de obicei muzicieni pentru streaming.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here