Telefonul smartphone poate fi înlocuit o cameră dedicată pentru mulți, dar Ricoh GR III este aici pentru a ne reaminti că nu este cazul universal. Cea mai recentă serie a shooterilor străzilor super-pocket-uri ale Ricoh, pachetul încorporează încă cel mai mare senzor de rezoluție – și, la 899 dolari, și cel mai mare preț.
                 

Stealthly familiar

Ricoh nu riscă să-și alieneze fanii GR atunci când a proiectat GR III. Nu există nici o greșeală a camerei, deși chiar și cei familiarizați cu modelele anterioare ar putea fi totuși surprinși de cât de mică este cea mai recentă versiune. Mai compactă decât GR II, sa dovedit suficient de mic pentru a se strânge – doar – în buzunarul din față.

Scopul era ceva impresionant pentru fotografierea cu o singură mână, iar Ricoh reușește. O mulțime de texturare și un anumit material de cauciuc amintindu-l fac ușor să se prindă și este ușor, totuși asta ma făcut precaut să-l scot, deoarece nu sunt sigur că va trăi până la prea multe lovituri și impacturi. Cu mintea fotografiei stradale în minte, există puțin în calea unor lucruri lucioase pentru a prinde ochiul. Chiar și sigla "GR" din față este subtilă.

În ciuda dimensiunilor, există o mulțime de controale fizice. Un selector de mod din partea de sus – cu trei sloturi predefinite personalizate – împreună cu două cadrane, o roată de jog și d-pad și zece butoane diferite sunt grupate în jurul unui ecran tactil de 3 inch. Din păcate, ceea ce nu obțineți este un vizor electronic: pur și simplu nu era spațiu pentru el. Blițul GR II a dispărut, deși am pierdut mai mult un EVF.

O cartelă SDXC în partea de jos – adăugând 2 GB de memorie încorporată Ricoh vă oferă – alături de baterie. Acesta din urmă debitează prin portul USB-C GR III; sau puteți să-l dezvăluiți și să-l plasați într-unul complet. Ricoh o scutește la 200 de fotografii, deși am constatat că a fost foarte dependentă de cât de mult ați folosit afișajul, în special pentru examinarea imaginilor. Bluetooth și Wi-Fi disponibile, lucrând cu aplicația Smartphone de la Ricoh. Este util pentru descărcarea rapidă a fotografiilor pentru utilizarea rețelelor sociale.

Tiny camera, senzor mare

GR III-ul este ca o mașină de clovn la circ, mică, dar care se varsă odată cu ușile deschise. În cazul lui Ricoh, trucul de partid este un senzor APS-C de 24 megapixeli cu un echivalent de lungime focală de 28 mm. Este uriașă în comparație cu ceea ce ați afla în telefonul dvs. sau, într-adevăr, alte camere de la scară.

Ricoh împerechează noul senzor – cu 8 megapixeli mai mult decât ați obținut dintr-o mină GR II, cu o lentilă f / 2.8 și o stabilizare a imaginii în trei axe. Acesta din urmă este bun pentru o îmbunătățire de patru opriri; ISO maximizează la 102.400. Dig în setările și puteți găsi moduri de cultură de 35mm și 50mm, deși cu diminuarea așteptată în rezoluție. Există și un filtru ND optic cu două opriri.

Ecranul tactil face ușor atingerea unui punct focal și există un nou sistem de autofocalizare. Aceasta combină detecția fazelor pentru detectarea vitezei și a contrastului pentru acuratețe. Împreună cu o perioadă de pornire mai rapidă – sub o jumătate de secundă, promite Ricoh – ideea este că GR III ar trebui să fie gata să capteze înainte ca subiectul să-și dea seama.

Realitatea este că, chiar și cu noul său sistem hibrid, AF Ricoh poate fi în continuare frustrant. În special, în lumină scăzută, GR III se poate dovedi reticentă să se blocheze; chiar și atunci când o face, poate fi contrar contrar în ceea ce ea decide este cea mai importantă parte a scenei. Mai mult de o mână de focuri mele a ajuns frumos încadrată, dar cu subiectul natural sub focus.

Ceea ce GR III nu este, într-adevăr, este o cameră pentru videographers. Cu nici un suport 4K, esti limitat la 1080p / 60 in cel mai bun caz.

În uz, capturarea scenei nu o întrerupe

Totul despre GR III spune că nu are nici un interes să fie centrul atenției. Schema de culori monocrom este subtilă; nu puteți numai să dezactivați sunetul AF, dar chiar și să vă lăsați să lumineze LED-ul de alimentare verde. Unele dintre cele mai bune și mai puțin fotografiate fotografii pe care le-am capturat erau cu GR III încastrate în scobitorul brațelor mele pliate, cu degetul îmi stoarse în mod secret buclă de declanșare.

De cele mai multe ori îmi place să filmez în modul de prioritate a diafragmei, folosind selectorul de control din spate pentru a împinge în sus și în jos luminozitatea. Modurile personalizabile ale lui Ricoh, cu toate acestea, au facilitat și configurarea unui filtru monocrom. Sunt un fraier pentru o lovitură alb-negru și, în timp ce prefer preferințele de optimizare găsite pe Olympus PEN-F, fotografiile desaturate ale lui Ricoh sunt încă impresionante.

Într-adevăr, este foarte mult să-ți placă imaginile GR III. Poate fi greu să vezi cât de buni sunt pe ecranul tactil compact; numai atunci când le obțineți pe computerul dvs. veți începe să vedeți de ce Ricoh a făcut deciziile spec pe care le-a stabilit.

Detaliu este abundent, și chiar cu o singură mână există o admirabilă lipsă de estompare sau de shake. De asemenea, zgomotul este scăzut, iar în timp ce culorile pot fi dezactivate la setarea prestabilită, este ușor să le pătrunzi fie cu setarea Vivid în cameră, fie cu postprocesarea. Orice din gama ISO 100-6,400 este mai mult decât utilizabilă; chiar mai sus, zgomotul și cerealele care încep să apară pot fi de fapt destul de plăcute.

entuziaștii din GR vorbește despre amestecul oarecum distinctiv al culorilor, texturii și vignetării. GR III nu se îndepărtează prea mult de asta. Colțurile ușor mai întunecate fac pentru o cameră de portret excelentă. Sunt parțial la deschideri mai înguste, personal, dar f / 2.8 este un echilibru bun de utilizare, permițând în același timp o acțiune bokeh judicioasă.

Exista mai multe exemple de imagini din GR III din galeria de mai jos

Ricoh GR III Verdict

Mi se pare că sunt aproape derutat de sentimentele mele despre GR III. Realitatea este că aparatul meu de telefon poate ocupa 80% din fotografia pe care vreau sau trebuie să o fac. Restul – care este în general pentru scopuri de lucru – am o cameră Micro Four Thirds care oferă flexibilitatea lentilelor interschimbabile și mai multe posibilități creative. Este greu, cel puțin pe hârtie, să vezi unde se poate potrivi micul Ricoh.

Și totuși … GR III a sculptat un loc în afecțiunile mele, totuși. Parțial, aceasta se limitează la calitatea imaginilor pe care le este capabil, dar este și viteza și puritatea scopului. Nu îmi scot telefonul și nu mă distrag prin Twitter sau ultimul e-mail de lucru. Ricoh este vorba despre capturarea momentului în care încă mai trăiți în el.

Nu este perfect. Mi-ar plăcea să văd un EVF, iar sistemul de autofocalizare ar putea să mai folosească ceva lucru. Cu adevărat, însă, cel mai mare obstacol este prețul. $ 899 este, pe de o parte, nu prea mult dat cât de mult senzorul Ricoh a montat într-un corp atât de mic. În același timp, totuși, acesta lasă GR III o vânzare destul de greu atunci când un smartphone costă cam la fel, probabil are toată camera de care aveți nevoie cu adevărat, și mai multe caracteristici de lângă.

Deci da, Ricoh GR III este un lux, dar asta nu trebuie să submineze exact ceea ce sa realizat aici. Dacă îți poți permite, primești ceva care reușește să evite prea mult suprapunerea fie cu camere mari, profesionale, fie cu smartphone-uri. Pe scurt, poate fi mic, sigur, dar recursul său este uriaș.
        
               

        
         
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here