Învățarea în mașină și toate formele sale asociate de "AI" sunt folosite pentru a lucra la aproape orice problemă sub soare, dar chiar și așa, stoparea declinului alarmant al populației de albine pare încă din câmpul stâng. De fapt, este o aplicație excelentă pentru tehnologie și poate ajuta atât albinele, cât și apicultorii să păstreze stupii sănătoși.

Cea mai recentă amenințare pentru albinele noastre prețioase este acarianul varroa, un parazit care infestă stupi și suge sângele de la albine și de la tinerii lor. În timp ce rar ucide o albină, ea poate slăbi și poate determina ca tânărul să se nască similar slab sau deformat. În timp, acest lucru poate duce la colapsul coloniilor.

Cea mai rea parte este că, dacă nu vă uitați atent, s-ar putea să nu vedeți nici măcar acarienii – fiind acarieni, sunt mici: cu un milimetru sau mai mult. Deci, infestațiile continuă de multe ori fără a fi descoperite.

Apicultorii, care se ocupă cu inima în mod evident, vor să evite acest lucru. Dar soluția a fost să punem o suprafață plană sub un stup și să o scoatem la fiecare câteva zile, inspectând toate deșeurile, murdăria și alte stupi de gunoi pentru trupurile mici ale acarienilor. Este o muncă dureroasă și consumatoare de timp și, bineînțeles, dacă vă pierdeți câteva, s-ar putea să credeți că infestația devine din ce în ce mai bună în loc de rău.

Învățarea în mașină pentru salvare

După cum am avut ocazia să menționez de aproximativ un miliard de ori înainte de acest lucru, unul dintre lucrurile pe care modelele de învățare mecanică le au într-adevăr bune este să sorteze prin date zgomotoase, cum ar fi o suprafață acoperită în forme aleatorii mici, , ca și forma unui acarien mort.

Studenții de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne din Elveția au creat un agent de recunoaștere a imaginii numit ApiZoom instruit pe imagini de acarieni care pot sorta o fotografie și pot identifica orice corpuri vizibile de acarieni în câteva secunde. Toți apicultorii trebuie să facă o fotografie obișnuită despre smartphone și să o încarce în sistemul EPFL

Proiectul a început în 2017, iar de atunci modelul a fost instruit cu zeci de mii de imagini și a obținut o rată de succes de detectare de aproximativ 90%, pe care Alain Bugnon mi-a spus-o în paritate cu omul. Planul este acum de a distribui aplicația cât mai mult posibil.

"Avem în vedere două faze: o soluție web, apoi o soluție de smartphone. Aceste două soluții permit estimarea ratei de infestare a unui stup, dar dacă aplicația este utilizată pe o scară largă a unei regiuni ", a spus Bugnon. "Prin colectarea de date automate și complete, nu este imposibil să se facă noi descoperiri despre o regiune sau practici atipice ale unui apicultor și, de asemenea, posibile mutații ale acarienilor Varroa".

Acest tip de colectare sistematică de date ar fi un ajutor major pentru coordonarea răspunsului la infestări la nivel național. ApiZoom este transformat ca o companie separată de Bugnon; sperăm că acest lucru va ajuta să obțineți software-ul pentru apicultori cât mai curând posibil. Albinele îi vor mulțumi mai târziu.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here