Fotografiile de deschidere au fost concediate în cele din urmă. Dincolo de oarecum dubioase prototipuri, Samsung și Huawei au dezvăluit în cele din urmă eșantioane de lucru pe deplin ale smartphone-urilor lor pliabile. Fara a fi surprinzator, cei doi au stat pe laturile opuse cand a decis sa decida modul in care dispozitivul ar trebui sa se orienteze, ceea ce ar putea determina foarte bine modul in care vor fi trase linii intre alte companii care vor intra si in joc. Dar ce parte are dreptate și care parte se pliază cel mai bine? Aruncăm o privire la aceste două trailblazere și vedem unde câștigă și unde cad.
                 

Samsung Galaxy Fold: The Innie

Ideea Samsung despre telefonul pliabil, sau cel puțin tableta pliabilă, nu este o surpriză. Acesta a fost unul dintre primii care a imaginat un astfel de dispozitiv chiar înainte de a avea un afișaj flexibil pentru a vorbi despre. Pe atunci, totuși, a arătat ideea unui comprimat care se deschide și se închide ca o carte. Nu intenționa încă să facă un telefon care să se transforme într-un comprimat și toate considerațiile de proiectare pe care le implică.

Afișajul principal al Galaxy Fold este, desigur, ecranul mare de 7,3 inci QXGA + care se îndoaie în interiorul celor două jumătăți. Cel de-al doilea ecran de 4,6 inci din exterior nu are doar o rezoluție mult mai mică HD +, nici măcar nu se întinde pe toate marginile dispozitivului pliat, creând impresia unui ecran mic, încorporat, deasupra unui capac. Designul modelului Galaxy Fold, construcția acestuia și afișajul extern de dimensiuni reduse aproape amintesc de Nokia Communicators de vechi, fără cheile fizice.

Pro

Când Mate X a sosit la doar câteva zile după evenimentul Despachetat, toată lumea a vorbit despre cum versiunea lui Huawei a fost mai frumoasă decât cea a lui Samsung. Asta nu înseamnă că Galaxy Fold este urât, dar designul său pare a fi mai bine orientat spre funcționalitatea sa. Cu alte cuvinte, frumusețea ei este mai utilă, aproape industrială, care aduc în minte palmtop-urile de tip business și comunicatorii de dinainte.

Beneficiul principal al acestui design "innie" este acela că cea mai scumpă componentă a Galaxy Fold este protejată atunci când nu este utilizată. Se presupune, de asemenea, că este puțin mai mică pe secțiunea pliată a ecranului, comparativ cu faptul că acesta se comportă ca și coloana vertebrală a unei cărți. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că Samsung are mai multă libertate de a pune tot ce dorește sau are nevoie de pe partea opusă a afișajului, fără a fi nevoie să recurgă la o structură asemănătoare cu aderența.

De asemenea, Galaxy Fold îi permite să se afle complet plat pe o suprafață, spre deosebire de Huawei Mate X, care va fi întotdeauna înclinată pe o parte. Acest lucru ar putea fi util în viitor atunci când și dacă Samsung și Wacom adaugă S Pen funcționalitatea ardei transformabile. Și pentru că este chiar pe toate părțile, dispozitivul funcționează la fel pentru utilizatorii dreptaci și stângaci. Sperăm că este de asemenea posibil să susținem Galaxy Fold ca un laptop, deși utilizarea practică a acestui lucru este puțin discutabilă.

Cons

Asta nu înseamnă că Samsung nu a făcut niște compromisuri pentru a lucra cu viziunea sa originală. Este greu de argumentat că, cel puțin atunci când este pliat, Huawei Mate X este într-adevăr mai uluitor. Samsung sa limitat de asemenea la un ecran mai mic pentru a putea ține telefonul pliat într-o singură mână.

Critica sa cea mai mare, cu toate acestea, este faptul că afișajul extern secundar. Este necesar dacă doriți să puteți utiliza telefonul chiar și când acesta este închis, dar dimensiunile sale mici și plasarea incomodă nu înregistrează puncte în ceea ce privește prezentarea. Acestea fiind spuse, este aceeași dimensiune și poziție care ar trebui să fie ușor de utilizat în ciuda înălțimii Galaxy Fold.

Acestea fiind spuse, s-ar putea să existe un efect secundar benefic pentru acest design, lucru pe care Samsung probabil nu la intenționat și nici nu la dorit. Vă poate ajuta să reduceți utilizarea telefonului și să vă limitați doar la funcționalitatea de bază. Dar dacă aveți nevoie de funcționalitatea completă, puteți întotdeauna să vă descurcați.

Huawei Mate X: The Outie

Dacă ultimele impresii durează, atunci Huawei Mate X este cu siguranță câștigătorul. Dar, după cum ne-ar spune istoria smartphone-urilor, cele mai frumoase nu sunt întotdeauna cele mai bune. Desigur, există câteva telefoane frumoase care se dovedesc, de asemenea, a fi crème de la crème, iar pliabilul Mate X ar putea fi unul dintre acestea.

Versiunea Huawei, la fel ca ceea ce Lenovo a arătat câțiva ani în urmă, se îndoaie cu afișajul afară, înfășând o parte a ecranului în jurul balamalei ca și coloana vertebrală a unei cărți. Totuși, designul Huawei adaugă un nou detaliu pe care nu l-am mai văzut până acum, o prindere pe "o zonă moartă" pe una din laturi care găzduiește butoanele, scanerul amprentă digitală și camerele de luat vederi.

Pro

Beneficiul designului "outie" al Huawei este economia și imediabilitatea. Există doar un ecran care este atât tableta, cât și telefonul, acesta din urmă când este îndoit. Nu trebuie să adăugați unul secundar pe cealaltă parte și, de fapt, nu puteți adăuga unul oricum. Ar trebui, teoretic, să reducă costurile de construcție.

De asemenea, înseamnă că Huawei Mate X este imediat utilizabil, indiferent de forma sau de foldul în care se află. Având în vedere ecranul mai mare, ambele pliate și desfășurate, nu trebuie întotdeauna să faceți o alegere în avans, Aș vrea să folosesc. De asemenea, nu trebuie să vă limitați la un ecran îngust atunci când îl folosiți ca telefon.

Mate X are de asemenea un afișaj mai mare, care îl apropie mai mult de a fi o tabletă reală, aproape un mini iPad. Acest fapt și modul în care se îndoaie face ca acesta să fie un dispozitiv mai bun pentru colaborarea prin modul Cent sau pentru jocuri în modul telefon.

Cons

Întotdeauna vor exista preocupări cu privire la durabilitatea lui Mate X. În timp ce afișările smartphone-urilor au devenit cu siguranță mai puternice, accidentele se întâmplă în continuare. Odată cu tensiunea de-a lungul părții curbe a afișajului, ar putea exista un risc mai mare de a crăpa sau rupe ceva. Și când, dacă nu, se va întâmpla, înlocuirea nu va fi ușoară sau ieftină.

Prinderea lui Mate X este, de asemenea, ciudată într-un fel. Sigur, vă oferă o parte mai stabilă pentru a vă menține, fără a atinge accidental ecranul, dar, de asemenea, aproape prescrie să o țineți într-un anumit fel. Mai exact, cu mâna dreaptă. De asemenea, înseamnă că Huawei Mate X nu va rămâne niciodată plat pe o suprafață, ceea ce, din nou, ar putea invita accidente să se întâmple.

Înfășurați: Săriți ambele

Când tot ce aveam a fost machete, brevete și prototipuri, tot ce am putut vorbi erau presupuneri și teorii. Acum, că avem în sfârșit dispozitive apropiate lansării pe piață, putem discuta în sfârșit cât de practice sunt aceste modele. În viitor, va trebui să alegeți în funcție de ce veți folosi un astfel de dispozitiv. Aceste două telefoane stau pe părțile opuse ale spectrului. Pe un capăt, aveți Galaxy Fold, care, adevărat să fie spus, este mai mult ca o tabletă care se pliază într-un telefon atunci când este necesar. La capătul opus se află Huawei Mate X, care se simte mai mult ca un telefon cu ecran dublu care se întâmplă să se alăture în mijloc.

Din fericire, foarte puțini vor trebui să ia această decizie astăzi. Cu excepția cazului în care sunteți un adoptor devreme cu resurse, nici nu va fi ușor accesibil. Nici nu vor fi aproape perfecte, deoarece companiile continuă să reproducă desenele și să găsească modalități de a face ca etichetele lor de preț să fie mai puțin îngrozitoare.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here