Începând de astăzi, Qualcomm deține cinci linii distincte de "platforme mobile" pe care producătorii le pot alege pentru fiecare nivel de smartphone. Există Snapdragon 200 la nivel de intrare, mijlocul gamei 400, "premium" 600, high-end 800 și cel mai nou copil din bloc, seria 700. Lansat abia anul trecut, Snapdragon 700, urmat de modelul 710, a fost neașteptat, iar câțiva producători de echipamente originale au urcat la bord. Desigur, asta nu a împiedicat Qualcomm să scoată chipul din acest an, Snapdragon 712, cu doar un pic de performanță și o versiune Quick Charge pe care abia o folosește.

                 

Qualcomm spune că seria Snapdragon 7 are în vedere "aducerea unor caracteristici premium la mai multe dispozitive", ceea ce înseamnă o stenogramă pentru extinderea ofertelor sale pe toate nivelurile, inclusiv pe cele care încă nu există. Teoretic, 700, 710 și acum 712 ar da OEM-urilor și utilizatorilor mai multă putere în comparație cu linia Snapdragon 6 (care, apropo, este subdivizată în două etape), dar nu își poate permite să facă saltul scump ultima 845 sau chiar 835 SoC. S-ar putea ca indicatorii de referință să nu fie de acord cu acest lucru în practică, dar să luăm cuvântul Qualcomm pentru asta, deocamdată.

Qualcomm promite o creștere de 10% a performanței în Snapdragon 712 în comparație cu predecesorul său. Cum a reușit să realizeze acest lucru este sosul secret, deoarece, în ceea ce privește specificațiile, cele 712 și 710 sunt identice. Ambele au aceleași miezuri CPU Kryo 360, același GPU Adreno 616, același Hexagon 685 DSP pentru AI, același ISP Spectra 250 pentru camere și chiar același modem X15 LTE. Dar, din nou, Snapdragon 712 este mai bine și mai potrivit pentru nevoile multimedia și de jocuri de astăzi, spune editorul de case

Snapdragon 712 suportă, de asemenea, tehnologia rapidă de încărcare rapidă Qualcomm, Quick Charge 4+. În ciuda abilității sale de a încărca teoretic un telefon de la zero la 50% în doar 15 minute, foarte puține telefoane îl suportă. Și în timp ce chipset-ul suportă încărcarea rapidă, va necesita, de asemenea, OEM-ul să aibă o cărămidă de putere compatibilă.

Qualcomm nu a menționat când Snapdragon 712 va fi disponibil producătorilor sau când telefoanele care îl utilizează vor ateriza pe piață. Având în vedere strategia sa anterioară, chip-ul va fi cel mai probabil compatibil cu prizele concepute pentru 700 și 710 oricum. Rămâne de văzut totuși dacă mai mulți producători de echipamente originale vor mușca anul acesta.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here