La fel de sălbatic cum se pare, cursa se pregătește să construiască un spațiu de internet funcțional – iar SpaceX face cel mai mare pas înainte cu lansarea mâine a sateliților de 60 (!) Care vor forma primul val al constelației Starlink. Este o lansare extrem de importantă și incredibil de complexă pentru companie – și merită lansată.

Un Falcon 9 încărcat pe ghilimele cu sateliții plat de test Starlink (ei sunt "design de producție", dar nu hardware finală) este verticală la launchpad 40 în Cape Canaveral. Ea și-a finalizat testul static de incendiu și ar trebui să aibă o fereastră de lansare mâine, în vreme ce permite.

Constelațiile de construcție prin satelit, sute sau mii de puternice, sunt văzute de mai multe companii importante și de investitori ca fiind următoarea etapă majoră de conectivitate – deși vor dura ani și miliarde de dolari pentru a face acest lucru

OneWeb, cel mai mare concurent al SpaceX din acest domeniu, a obținut doar finanțare de 1,25 miliarde de dolari după lansarea primelor șase sateliți în luna martie a unui planificat 650 de ani. Jeff Bezos a anunțat că Amazon se va alătura frazelor cu proiectul propus de Kuiper . Ubiquitilink are o abordare total diferită. Și o mulțime de alții se ocupă de segmente mai mici, cum ar fi rețelele cu costuri mai mici sau de domenii specifice.

Inutil să spun că este un sector interesant, dar lansarea de astăzi este una deosebit de interesantă, deoarece este atât de consecventă pentru SpaceX. Dacă acest lucru nu merge bine, ar putea stabili planurile Starlink înapoi suficient pentru a oferi concurenților o margine.

Sateliții stivuiți în interiorul platformei Falcon 9. "Tight fit", a subliniat CEO-ul Elon Musk.

SpaceX nu a explicat exact cum vor fi distribuite cele 60 de sateliți pe orbitele lor respective, dar fondatorul și CEO-ul Elon Musk au notat pe Twitter că nu există "nici un dozator". Desigur, trebuie să existe un fel de dozator – aceste lucruri nu vor sari doar de la sine. Acestea sunt umplute acolo ca niște sâmburi pe o porumb și, probabil, fiecare are un mic izvor care le trimite la o viteză setată.

O pereche de sateliți prototip, Tintin-A și B, au fost în orbită de la începutul anului trecut și fără îndoială au furnizat o mare parte de informații utile programului Starlink. Dar lansarea mâine a 60-a la bord nu este hardware-ul final. Deși Musk a remarcat că sunt "design de producție", COO Gwynne Shotwell a spus că acestea sunt încă modele testate.

"Următorul lot de sateliți va fi cu adevărat o demonstrație pentru a vedea schema de implementare și a începe să punem laolaltă rețeaua noastră", a spus ea la conferința Satellite 2019 de la Washington, DC – sunt altfel funcționale. Am cerut SpaceX pentru mai multe informații despre acest lucru.

Are sens: Dacă intenționezi să puneți orbite pe sateliți în mii (poate până la 12.000) în cele din urmă, va trebui să testați la scară și cu echipamentele de producție

Și pentru cei îngrijorați de posibilitatea suprapopulării pe orbită – este absolut ceva de luat în considerare, dar mulți dintre acești sateliți vor zbura la altitudini extrem de joase; la 550 de kilometri în sus, acești mici sateliți vor decolora în mod natural într-o mână de ani. Chiar și OneWeb, la 1.100 km, nu sunt așa de sus – sateliții geosincroni sunt peste 35.000 km. Asta nu înseamnă că nu există niciun risc, dar înseamnă că sateliții eșuați sau abandonați nu vor rămâne prea mult timp.

Doar nu te aștepta să lansezi conexiunea Starlink în curând. Ar fi nevoie de încă încă 6 lansări ca acesta – un total de 420, o coincidență fericită pentru Musk – pentru a oferi o acoperire "minoră". Acest lucru ar fi posibil numai pentru testare, nu pentru serviciu comercial. Acest lucru ar necesita încă 12 lansări și alte zeci de ani pentru a ajunge la punctul în care poate concura cu bandă largă terestră.

Chiar dacă va dura ani să se tragă, planul este . Și până atunci, alții și-ar fi răsturnat operațiunile. Este un timp interesant pentru spațiu și pentru conectivitate.

Nu a fost stabilit niciun moment de lansare din această scriere, deci decolarea este planificată doar pentru miercuri, 15 azi. Deoarece nu este nevoie să sincronizați lansarea cu mișcarea oricărui corp ceresc, T-0 ar trebui să fie destul de flexibil, iar SpaceX probabil va aștepta cea mai bună vreme și vizibilitate. Întârzierile sunt întotdeauna o posibilitate, totuși, așa că nu fi surprins dacă acest lucru este împins până la sfârșitul săptămânii.

Ca întotdeauna veți putea urmări lansarea pe site-ul SpaceX, dar voi actualiza această postare cu link-ul live video de îndată ce va fi disponibil

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here