Apele înghețate sub rafturile de gheață din Antarctica și partea inferioară a gheții în sine sunt de mare interes pentru oamenii de știință … dar cine vrea să coboare acolo? Lăsați-o pe roboți. Ei nu se vor plânge! Și într-adevăr, o pereche de subansambluri autonome au fost în jurul valorii de gheață pentru un an întreg, producând date spre deosebire de orice altă expediție a avut vreodată.

Misiunea a început înapoi în 2017, cu un grant de la sfârșitul lui Paul Allen. Odată cu schimbările climatice care afectează gheața marină din întreaga lume, măsurătorile și studiul precis al acestor climate înghețate sunt mai importante decât oricând. Din fericire, tehnologia de explorare robotică a ajuns într-un punct în care misiunile pe termen lung în rafturile de gheață și în jurul lor erau posibile

Proiectul ar folosi un autovehicul maritim autonom, numit Seaglider, care a fost înconjurător de ceva timp, dar a fost reproiectat pentru a efectua operațiuni pe termen lung în aceste medii întunecate, închise. ne de co-creatorii ambarcațiunii, Chris Lee, de la UW, a spus despre misiunea din acea perioadă: "Acesta este un test cu risc ridicat, care demonstrează utilizarea tehnologiei robotizate într-un mediu marin foarte riscant"

Riscurile par să fi plătit, după cum arată o actualizare a proiectului. Ambarcațiunile modificate au parcurs sute de kilometri pe parcursul unui an de funcționare autonomă

Nu este ușor să rămâi pe o lungă perioadă de timp pe coasta Antarcticii din mai multe motive. Dar lăsarea roboților în spate pentru a lucra în timp ce vă relaxați în altă parte timp de o lună sau două este cu siguranță posibilă.

"Aceasta este prima dată când am reușit să menținem o prezență persistentă pe parcursul întregului an", a declarat Lee într-un comunicat de presă UW de astăzi. "Gliders au fost capabili să navigheze la voia de a cerceta interiorul cavității … Aceasta este prima dată când oricare dintre platformele moderne, de lungă durată au făcut măsurători susținute sub un raft de gheață."

Puteți vedea căile platformelor robotizate de mai jos pe măsură ce aceștia scouts în jurul marginii ghețurilor și apoi se scufundă în călătorii cu lungimi și complexități în creștere:

Se navighează în întuneric prin monitorizarea poziției lor în ceea ce privește o pereche de balize acustice subacvatice fixate în loc de cabluri. Punctele albastre sunt flotoare care merg împreună cu curenții naturali pentru a călători pe distanțe lungi pe o putere mică sau deloc. Ambele sunt echipate cu senzori pentru a monitoriza forma gheții deasupra, temperatura apei și alte puncte de interes interesante.

Nu este prima expediție robotizată sub rafturile de gheață printr-o lovitură lungă, dar este cu siguranță cel mai lung termen și potențial cel mai fructuos. Seagliders sunt mai mici, mai ușoare și mai bine echipate pentru misiuni pe termen lung. Unul a mers 87 de mile într-o singură călătorie!

Misiunea continuă, iar doi dintre cei trei pescari inițiali sunt încă operaționali și sunt gata să-și continue munca.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here