Există multe lucruri incerte în viață, dar un lucru constant, alta decât schimbarea, este creșterea prețurilor smartphone-urilor, în special cele premium. Nu mai mult de doi ani în urmă, consumatorii s-ar plânge cât de scumpe sunt telefoanele de 800 de dolari. Analiștii au aplaudat prețul de 1.000 de dolari pentru iPhone X și au prezis înfrângerea umilitoare a Apple. Astăzi, 1.000 de dolari au devenit noul standard pentru telefoanele premium și nu există semne că industria se va schimba cursul. Și, cum o face sau nu, asta este parțial datorită și consumatorilor noștri.

                 

Îi poți mulțumi și Apple. Mulți producători de smartphone-uri probabil au visat mult timp să crească prețurile la patru cifre, dar numai Apple a îndrăznit să treacă prin barieră. Analiștii și jurnaliștii l-au sunat, dar iPhone-ul de 1.000 de dolari a vândut încă incredibil de bine. Apple a demonstrat că există oameni care sunt dispuși să plătească acest preț, indiferent de motivul pentru care ar putea să aibă, iar alți producători de echipamente originale, cum ar fi Samsung și Huawei, au urmat rapid exemplul

Dar de ce prețurile telefonului cresc? Motivul cel mai imediat și companiile de scuză care le place să dea sunt prețurile în creștere ale componentelor însele. Există adevărul pentru asta, după cum se vede în ceea ce se numește, în mod obișnuit, Bill of Materials. Componenta avansată costă mai mult pentru a face și unele materiale produc randamente mai mici, crescând costul lor. Pe măsură ce telefoanele inteligente încarcă din ce în ce mai multe lucruri în spații mici, acele numere vor crește, de asemenea.

Totuși, raționamentul ăsta zboară și în fața unor fapte și cifre. OnePlus, care avertizează și asupra creșterii prețurilor componentelor, este în continuare capabil să-și vândă nava-embleme la smartphone-uri mai puțin decât echivalente. Google a schimbat abia ceva de la Pixel 2 la Pixel 3, dar a scos prețul cu mai mult de 100 de dolari. Și dacă vă uitați doar la BoM, diferența dintre costul de construire și prețul de vânzare este aproape nerezonabilă.

În acest moment, companiile vor arunca costurile de cercetare și dezvoltare, de marketing (de ce cumpărătorii trebuie să plătească pentru lucrurile care se împing în fața lor?). certificări, tarife, taxe etc. pentru a explica costurile nescrise din facturile respective. Există, de asemenea, factorul de "prețuri competitive", ceea ce înseamnă pur și simplu încercarea de a face ceea ce fac alții. Acestea sunt, de asemenea, aceleași lucruri pe care le-ați plătit în smartphone-uri cu ani în urmă, dar economia globală este împingând prețurile acolo, de asemenea.

Cu toate acestea, la sfârșitul zilei, prețurile sunt atât de mari, deoarece cumpărătorii sunt dispuși să plătească atât de mult. Companiile au învățat, poate chiar în dezavantajul nostru, că vor exista întotdeauna oameni dispuși să cumpere cele mai scumpe telefoane pe care le-au scos, fie pentru caracteristici, recunoașterea mărcii, fie pentru tine. Dacă iPhone X și telefoanele ulterioare s-au flopat din cauza prețului lor, dacă consumatorii s-ar fi confruntat cu mărci mai puțin costisitoare, dar la fel de capabile, ar fi fost probabil ultima pe care am auzit-o de telefoanele de 1.000 de dolari. Din păcate, nu a fost cazul.

Nu este o situație foarte durabilă și că bubble-ul prețurilor ar putea exploda în curând. Nu este ca și cum capacitățile de consum ale consumatorilor au crescut împreună cu prețurile. În caz contrar, cumpărătorii vor fi mai înclinați să-și păstreze telefoanele ultra-scumpe mult mai mult, ceea ce, la rândul lor, înseamnă că societățile vor putea să vândă mai puțin din ele în timp. Pe de altă parte, aceasta ar putea forța aceleași companii să crească prețurile chiar mai mari pentru a compensa volumele mai mici

Acest lucru ar putea foarte bine forța consumatorii să devină mai conștienți de alte mărci care oferă la fel de mult la costuri mai mici. În timp ce prețurile OnePlus cresc, acestea sunt în continuare semnificativ mai mici decât cei trei producători de smartphone-uri de top. Cei din afara SUA pot, de asemenea, să caute la Xiaomi, Honor și alte mărci chinezești pentru alternative. Și apoi există telefoanele de la mijlocul razei, care sunt de asemenea de capturare cu telefoane high-end în termeni de performanță și caracteristici. În timp ce telefoanele inteligente au devenit aproape esențiale pentru stilul de viață modern al zilelor noastre, ele au devenit de asemenea articole de lux care semnifică statutul și prestigiul. Destul de curând însă va fi un lux pe care foarte puțini îl vor putea plăti.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here