Telefoanele inteligente de astăzi au devenit atât de puternice încât sunt teoretic capabile să ruleze programe desktop. De ani de zile, însă, producătorii de telefoane și dezvoltatorii s-au lăudat despre "grafica la nivel de consolă", în special în jocuri, dar, adevărul este spus, acestea nu sunt niciunde la acest nivel. S-ar putea să fim încă decenii de la telefoane care ajung la acest statut, însă Samsung ar fi putut face un mic pas înainte prin parteneriatul cu AMD pentru a-și îmbogăți cipurile de la Exynos cu unele competențe grafice Radeon.
                 

Hardware-ul grafic pe smartphone-uri este în mod natural constrâns chiar mai mult decât laptop-uri sau tablete. Totul trebuie să se potrivească într-un singur sistem pe cip (SoC), care limitează sever ceea ce poate face. Producătorii de chip-uri au făcut pași importanți în departamentul respectiv, însă Exynos de la Samsung este în general considerat a fi în spatele Qualcomm's Snapdragons când vine vorba de performanța grafică.

Samsung a lucrat pe propriul lucru de ani de zile, dar se pare că a recunoscut în cele din urmă că ar putea să nu fie de ajuns. Sau cel puțin acest lucru pare a fi mesajul imediat din anunțul intenționat vag al unui parteneriat strategic multianual cu AMD în legătură cu "tehnologia grafică AMD Radeon de înaltă performanță, de înaltă performanță, bazată pe tehnologia grafică AMD Radeon".

Ce formă va lua este încă în discuție. Declarația se referă doar la licențierea RDNA a AMD într-o formă grafică personalizată IP, sugerând că Samsung ar putea integra unele dintre acestea în chips-urile Exynos. Desigur, este de asemenea posibil ca tot acest zgomot să fie într-adevăr doar ca Samsung să se protejeze de un proces de brevetare.

Parteneriatul este, de asemenea, benefic pentru AMD în mai mult decât termeni monetari. Producătorul de cipuri a anunțat recent că noua arhitectură grafică RDNA la Computex luna trecută și aceasta este aproape o dovadă a scalabilității sale. Acest lucru este deosebit de strategic având în vedere rivalul AMD pe frontul CPU și GPU, Intel și NVIDIA, respectiv, au puțin până la nici o prezență în mobil.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here