Comisia Europeană a anunțat astăzi că a trimis o declarație de opoziție companiei Valve și cinci editori de jocuri pentru PC cu privire la practicile lor de jocuri de blocare geografică în UE. Blocarea regiunilor, desigur, a fost întotdeauna o durere de cap pentru jucători, în special cei care locuiesc în regiuni în care prețurile jocurilor rulează în mod obișnuit mai mari decât cele din alte regiuni. Se pare că Comisia Europeană dorește ca această practică să se încheie, cel puțin în limitele UE.
                 

După cum o vede Comisia, consumatorii ar trebui să aibă posibilitatea de a cumpăra jocuri transfrontaliere în UE, ceea ce le-ar permite să găsească cea mai bună ofertă disponibilă. Cu modul în care Steam utilizează în prezent jocurile geo-bloc, consumatorii sunt uneori blocați în stabilirea prețurilor doar pentru țara sau regiunea lor sau sunt împiedicați să execute jocuri care au fost achiziționate în afara acestor regiuni.

"Într-o adevărată piață unică digitală, consumatorii europeni ar trebui să aibă dreptul de a cumpăra și de a juca jocuri video la alegerea lor, indiferent de locul în care trăiesc în UE", a declarat comisarul Margrethe Vestager în declarația de astăzi. "Consumatorii nu ar trebui împiedicați să facă cumpărături între statele membre pentru a găsi cea mai bună ofertă disponibilă. Valve și cei cinci editori de jocuri pentru PC au acum șansa de a răspunde preocupărilor noastre. "

Acești cinci editori de jocuri video numiți în anunțul Comisiei sunt Bandai Namco, Capcom, Focus Home, Koch Media și ZeniMax. Mai exact, Comisia este îngrijorată de faptul că aceste cinci companii și compania Valve au încălcat regulile antitrust ale UE pentru a împiedica vânzările de jocuri pe PC în unele țări, printre care Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și România.

Comisia este, de asemenea, îngrijorată de faptul că patru dintre cei cinci numiți editori – Bandai Namco, Focus Home, Koch Media și ZeniMax – au încălcat în continuare normele antitrust prin impunerea "restricțiilor de export contractuale" definind teritorii în care aceste companii puteau sau nu puteau vinde jocurile lor.

Deocamdată, aceasta este doar o declarație de obiecție, ceea ce înseamnă că nici o pedeapsă nu este executată încă. Valve și acești cinci editori vor avea șansa de a răspunde obiecțiilor Comisiei, însă dacă va ajunge la concluzia că aceste societăți au încălcat într-adevăr normele antitrust – în special articolul 101 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene – poate percepe amenzi la fel de mult ca 10% din cifra de afaceri anuală globală a fiecărei companii.

Vom vedea ce se întâmplă de aici, ca oricând o entitate guvernamentală începe să folosească expresia "antitrust", probabil că este timpul să începeți să acordați atenție. Nu există o dată finală estimată pentru investigația Comisiei în aceste chestiuni, așadar am putea aștepta un timp pentru o anumită rezoluție. Rămâneți aproape.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here