După ce a fost un discontinuu pe PC-uri de atâția ani, luna trecută sa descoperit că WinRAR, software folosit pentru a deschide fișiere de arhivă .zip, a fost vulnerabil în ultimii 19 ani într-un bug ușor exploatat de hackeri și distribuitori de programe malware . Din fericire, software-ul a fost patch-uri cu lansarea recentă a versiunii 5.70, dar după ce a fost necontrolat de atâta timp și instalat de atâția oameni, un nou val de malware este în avantaj.
                 

Check Point, cercetătorii de securitate care au dezvăluit bug-ul WinRAR, explică faptul că software-ul este exploatat, oferindu-i fișierelor malware o extensie RAR, astfel încât atunci când sunt deschise, pot extrage automat programe malware. Aceste programe sunt instalate în folderul de pornire al PC-ului, permițându-le să înceapă să ruleze oricând computerul este pornit, toate fără cunoștințele utilizatorului.

Odată ce bug-ul a fost dezvăluit, cu toate acestea, grupurile de hackeri au început cu adevărat să le folosească în avantajul lor, diversele națiuni devenind ținta campaniilor de spionaj cibernetice care au încercat să colecteze informații. Cele mai recente provine de la McAfee, firma de securitate software, care constată că a identificat peste 100 de exploatații unice care utilizează eroarea WinRAR, majoritatea vizând SUA.

Distribuitorii de programe malware cunosc prevalența WinRAR printre cei care preferă să-și descarce în mod ilegal mass-media, deoarece McAfee constată că unul dintre cele mai populare exploitări vizează victimele cu o copie bootleg a ultimului album al lui Ariana Grande U, Următorul .

Software-ul WinRAR nu este aproape la fel de popular ca acum câțiva ani, dar din moment ce este acoperit de peste 500 de milioane de utilizatori în aproape 20 de ani, nu există nici o modalitate de a ști câți au fost afectați de bug-ul. Cealaltă problemă mare este că, în timp ce versiunea 5.70 a fost lansată la sfârșitul lunii ianuarie, aceasta trebuie descărcată manual și instalată de pe site, lăsând majoritatea utilizatorilor să nu cunoască actualizarea critică.

  
                

 
      
        
                

Join the LARGEST XXX Cam Site
Watch Series Online for free, Full episodes – Watch Series – Watch Series – swatchseries.bi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here